Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 22-06-2007

Opstandige man

AMERSFOORT De politie heeft donderdag rond 23.30 uur een man aangehouden, die zich bij de daklozenopvang aan de Arnhemseweg opstandig gedroeg. De man wilde de opvang in, maar dat kon niet meer. Hij wilde ook niet meer weg, waarna de politie werd ingeschakeld. Ook aan de vordering van agenten om weg te gaan, voldeed hij niet. Hierop werd de man, een 54-jarige Amersfoorter, aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Scootercontrole

AMERSFOORT Aan de Parelhoenstraat vond donderdag een scootercontrole plaats. In totaal zijn 53 brom- en snorfietsers aan een controle onderworpen. Het resultaat waren boetes voor onder meer snelheidsoverschrijding (7x), het niet kunnen tonen van een rijbewijs (2x), ondeugdelijke remmen (3x) en overschrijding van de geluidsnormen (2x).

Een bromfiets had een vals framenummer en werd in beslag genomen.

Tijdens de controle raakte een motorrijder nog gewond. Hij wilde een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Amersfoort aanhouden, maar deze ging er vandoor. Tijdens de achtervolging duwde de bromfietser een paaltje over de weg, waardoor de motorrijder ten val kwam. Aan de hand van het bromfietsplaatje kon de jongen later worden aangehouden.