Psycho-medisch centrum Parnassia

22.06.2007
Minnesotakliniek Mirage, geen gouden kranen, wel gouden zorg! De verslavingszorg in Nederland is volop in beweging. Er worden allerlei nieuwe initiatieven getoond, waaronder het Minnesota-model. Een behandelvorm die als zeer succesvol wordt beschouwd, zowel in Nederland als in het buitenland. Buitenlandse aanbieders bieden mensen in Nederland een Minnesotabehandeling aan en momenteel is er een commercieel initiatief in het zuiden van het land om een kliniek te openen. Deze commerciële initiatieven zijn een aanvulling op de verslavingszorg in Nederland, maar dan wel voor degenen die dat ook financieel kunnen bolwerken.

Hoe betaalbaar is deze zorg?

Tot op heden is er voor de doelgroep waar bovenstaande aanbieders zich op richten geringe goede zorg te vinden die aansluit op de behoefte van deze specifieke doelgroep en betaalbaar is! Deze zorg is veelal te vinden in privé-klinieken waarbij zeer hoge kosten gemoeid zijn. In het buitenland zijn mensen gemiddeld EUR 25.000,- kwijt aan een behandeling en in de nog op te richten privé-kliniek zal men minimaal EUR 200,- per dag moeten bijbetalen. Voor een zeer grote doelgroep is deze zorg dus niet toegankelijk. Mensen met (goede) banen kunnen dit soort bedragen niet zomaar betalen en sluiten vaak forse leningen af om toch van hun verslaving af te komen.

Minnesotakliniek Mirage biedt dezelfde zorg gericht op deze specifieke doelgroep in Nederland aan met als grote voordeel: de zorg valt binnen de AWBZ-regeling, waardoor de behandeling volledig vergoed wordt. En daar staat Mirage voor: Mirage wil de beste zorg toegankelijk houden voor mensen zoals u en ik, want ruim 1.1 miljoen mensen hebben deze zorg hard nodig!

Minnesotakliniek Mirage

Steeds vaker komen mensen bij deze kliniek die hoge schulden hebben gemaakt voor een behandeling in het buitenland. Dit terwijl Mirage dezelfde deskundige zorg op het gebied van verslaving aan mensen zoals u en ik biedt. Het zijn mensen die in crisis verkeren en hun herstel willen vinden. Dat herstel vindt men niet in een weelde van luxe, maar wel in vakkundige begeleiding. Mirage is de eerste^ en nog steeds enige Minnesotakliniek in Nederland. Binnen 6 tot 8 weken helpen wij mensen van hun verslavingsproblematiek af.

Doelgroep

De afgelopen 4 jaar zijn er jaarlijks 75 mensen in behandeling geweest. In 2007 is de capaciteit verdubbeld, waardoor we meer mensen kunnen helpen. De diversiteit aan mensen die bij Mirage komt is groot. Van huisvrouwen tot artsen, van schilders tot advocaten. Het is een brede groep uit de samenleving die op een anonieme en deskundige wijze haar herstel gevonden heeft binnen deze behandeling.