Gemeente Helden

Vrijwilligerswerk: vrijwilliger ben je zo

Mensen hebben gezelschap van anderen nodig om vreugde en verdriet te kunnen delen en om elkaar te helpen als dat nodig is. Die steun wordt extra belangrijk als degene waarmee je leeft veel extra zorg nodig heeft. Maar het is niet gezond als alle zorg op één persoon neerkomt dat houdt een mens niet alleen vol. Daarom kan iedereen met een hart voor twee hulp bieden.

Hulp die voor mensen vaak heel belangrijk is om gewoon mee te kunnen draaien in de maatschappij maar die niet gegeven wordt door betaalde krachten. Door wie dan wel? Door mensen die zich voor een ander inzetten. Vrijwillig, tegen vergoeding van de onkosten. Mensen die in een paar uur een leven kunnen laten veranderen.

Zomaar iets doen
Dat zomaar iets voor een ander doen is niet voor niets. Je kunt het behalve om te helpen ook doen omdat je uit ervaring weet hoe belangrijk het is om steun te krijgen als je langdurig voor iemand zorgt, bijvoorbeeld. Of als opstap naar een baan. Of om even afstand te nemen van alle dagelijkse drukte en werkdruk. Er kunnen duizend en één redenen zijn. Maar het mag ook gewoon leuk en gezellig zijn.

Een handje helpen kan overal Een handje helpen kun je overal, zodat iemand met een rolstoel of een andere handicap toch zo goed mogelijk mee kan doen, kan winkelen, uitgaan, een spel doen.
Noem maar op! Met wat hulp. Van U? Van jou?

Informeer bij de Vrijwilligerscentrale wie er af en toe hulp nodig heeft in de buurt. De coördinator geeft ook graag informatie over de onkostenvergoeding, WA-verzekering, introductiecursussen en thema-avonden. Samen bekijken wij welk soort vrijwilligerswerk het beste bij u past.

Actuele vacature

Wij zoeken een vrijwillig(st)er die 1 dag (naar keuze) in de week mee wil reizen bij het vervoer van schoolgaande kinderen. Indien mogelijk wordt u thuis opgehaald.

Voor meer informatie over het bovenstaande kunt u contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale, tel. (077) 307 35 70 of mailen naar t.valckx@vorkmeer.nl.

11-6-2007 16:16