Gemeente 's-Hertogenbosch

22-06-2007
350ste leerbaan gerealiseerd

Het Regionaal Actieplan Leerbanen `s-Hertogenbosch heeft onlangs het streefdoel van 350 leerbanen gerealiseerd. Sterker nog onlangs is de 378ste leerling gestart. Dit mooie resultaat is een gevolg van een succesvolle samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs, CWI en gemeente.

Op 21 juni werd de 18-jarige Nicky Chiaochan (leerling van het Duhamel College) tijdens een feestelijke bijeenkomst op het stadhuis, als 350ste leerbaan leerling, door wethouder Eigeman in het zonnetje gezet. De afgelopen maanden heeft Nicky een leerbaan vervuld binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis, locatie Corolus, waar zij deel uit maakte van het schoonmaakteam. Inmiddels is Nicky geslaagd voor haar opleiding en kan zij zich richten op een volgende stap, het volgen van een studie tot verzorgende aan het Koning Willem I College in Vught.

Achtergrond
Het actieplan leerbanen 's-Hertogenbosch is in 2004 opgericht. Het doel is een aanzienlijke bijdrage te leveren aan het voorkomen en bestrijden van voortijdig schoolverlaten en het terugdringen van jeugdwerkeloosheid. Binnen het actieplan leerbanen werken het Bossche Bedrijfsleven, CWI, MKB, ROC en de gemeente intensief samen om het aantal leerbanen in de regio te verhogen.
Een vermelding waard is zeker de sterke inzet van het ambassadeursnetwerk uit het Bossche bedrijfsleven voor hun bijdrage aan dit mooie resultaat.