Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (22/6)

TILBURG, 22 juni 2007

Politie onderzoekt overval juwelierszaak Wagnerplein

TILBURG: Gisterenmiddag heeft een brute gewapende overval plaats gevonden op een juwelierszaak aan het Wagnerplein. De drie overvallers sloegen zonder buit op de vlucht toen een van hen enkele vuistslagen in zijn gezicht kreeg van de eigenaar.

Gisterenmiddag kwamen omstreeks 17.00 uur drie overvallers de juwelierszaak aan het Wagnerplein binnen. Ten minste één van hen dreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Een andere overvaller had een moker in zijn handen. In de winkel waren op dat moment de eigenaar, twee personeelsleden en een klant.

De eigenaar van de zaak liep op de overvaller met de moker af en gaf direct enkele vuistslagen in diens gezicht. De klant werd tijdens de overval door een van de daders met een vuurwapen bedreigd. De bedrijfsleider liep met een huishoudtrap in de richting van de daders. Samen met de eigenaar wist hij de overvallers daders te verjagen. De daders renden weg langs het Chinees restaurant richting Beethovenlaan. Een van hen stapte in een zwartkleurige Volvo en reed daarmee weg. De eigenaar en zijn bedrijfsleider stelden nog een achtervolging in. Zij konden de daders echter niet meer achterhalen. De politie neemt deze overval hoog op en is met een uitgebreid onderzoek begonnen. Gisteren zijn de personeelsleden en de bezoeker uitgebreid gehoord. Ook is een sporenonderzoek ingesteld.

124 bekeuringen bij verkeerscontroles in Tilburg West

TILBURG: Agenten van het team Tilburg West hebben gisterenavond een grote verkeerscontrole gehouden in het werkgebied. Hierbij werden 124 bekeuringen uitgeschreven.

Het verkeer op de Wandelboslaan, de Campenhoefdreef, de Westermarkt en de Professor Cobbenhagenlaan werd gecontroleerd. Aan de actie werkten ook de Rijksdienst Wegverkeer, de ANWB en de Vreemdelingenpolitie mee. Er werden 293 voertuigen aan de kant gezet. Dit resulteerde in 124 bekeuringen. De politie wil met deze controles de verkeersveiligheid in het gebied verbeteren. Er waren 42 bekeuringen voor automobilisten die de gordels niet droegen. Ook gingen 35 bestuurders op de bon vanwege de overtreding van de maximumsnelheid.

Verder werd een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed.

Auteur: Willem van Hooijdonk