Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Hans Jansen

22/06/2007

Op vrijdag 22 juni ontvangt de heer M.J. Jansen (58) de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Hans Jansen is sinds 1979 directeur van basisschool Klein Heyendaal.

Hans Jansen is ruim 28 jaar directeur van basisschool Klein Heyendaal. In 1979 werd hij hoofd van de school. Het beroep van schooldirecteur is de afgelopen 25 jaar sterk aan verandering onderhevig als gevolg van allerlei politiek-bestuurlijke, onderwijskundige en maatschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen hebben ook tot gevolg dat de directeur meer onderdeel is geworden van een complex netwerk dat zich binnen en buiten de school ontwikkeld heeft.

Hans is als schoolleider te karakteriseren als onderwijskundig leider, begeleider, ondernemer en beheerder van het schoolgebouw en de financiën. Hij is voorzitter van het directieberaad, het belangrijkste adviesorgaan van het bestuur van de Stichting Sint Josephscholen.

Naast zijn werk als directeur van de school was Hans Jansen van 1979 tot 1985 actief als voorzitter van de Jeugd Drumfanfare de Stefaantjes. Ook is hij vijf jaar lid geweest van de evenementencommissie van Nijmegen Quick tennis.

Op vrijdag 22 juni om 10.10 uur wordt de Zilveren Waalbrugspeld ter gelegenheid van het afscheid van Hans Jansen als directeur van basisschool Klein Heyendaal uitgereikt door loco-burgemeester Paul Depla. Dit vindt plaats in de basisschool Klein Heyendaal, Professor Huijbersstraat 1/3 te Nijmegen.