Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 22 juni 2007

Bromfietser gewond na aanrijding

Oldenzaal

Een 18-jarige bromfietser is op donderdag 21 juni gewond geraakt na een aanrijding met een 18-jarige automobilist op de Waterhamweg in Oldenzaal.

De 18-jarige automobilist reed op donderdag 21 juni omstreeks 14.30 uur op de Waterhamweg in Oldenzaal uit de richting van de Engelbertinklaan. Toen hij naar links moest uitwijken om enkele fietsers in te halen, zag hij een tegemoetkomende 18-jarige bromfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam. Hij moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Oldenzaal gebracht worden. (07-081480)

Fietsster in aanrijding met automobilist

Delden

Op donderdag 21 juni is een 48-jarige fietsster gewond geraakt nadat zij op de Spoorstraat in Delden in aanrijding kwam met een 67-jarige automobilist uit Delden.

De 48-jarige fietste op donderdag 21 juni omstreeks 15.00 uur over de Spoorstraat in Delden uit de richting van het station en wilde linksaf de Peperkampweg in slaan. Bij het linksaf slaan zag zij de, over de diezelfde straat tegemoet komende 67-jarige, over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de 48-jarige met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden. (07-081504)

Aanrijding met letsel na inhaalmanouvre

Weerselo

Op donderdag 21 juni heeft er op de Deurningerstraat in Weerselo een aanrijding met letsel plaatsgevonden tussen een 32-jarige automobilist uit Hengelo en een 22-jarige automobiliste uit Weerselo.

Een 32-jarige automobilist reed op donderdag 21 juni omstreeks 21.30 uur over de Deurningerstraat uit de richting van Weerselo. Voor hem reed een 22-jarige automobiliste uit Weerselo. De Hengeloer wilde de 22-jarige inhalen en zag niet op tijd dat de Weerselose linksaf wilde slaan. Tijdens de inhaalmanoeuvre, waarbij de 32-jarige over een doorgetrokken streep reed, kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De 22-jarige automobiliste en een 20-jarige Weerselose vrouw die bij haar in zat, raakten tijdens de aanrijding gewond en moesten met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd worden. De beide voertuigen werden afgesleept. (07-081672)

Ook inzittende bus gewond bij aanrijding

Almelo

Op de kruising Ootmarsumsestraat met de Sluitersveldssingel in Almelo vond op donderdag 21 juni een aanrijding met letsel plaats tussen een 50-jarige bestuurder van een autobus uit Almelo en een 46-jarige automobilist uit Almelo.

Een 46-jarige automobilist uit Almelo reed op donderdag 21 juni omstreeks 13.30 uur op de Ootmarsumsestraat in Almelo uit de richting Sniederhof. Op de kruising met de Sluitersveldsingel sloeg de 46-jarige linksaf en verleende daarbij geen voorrang aan een tegemoetkomende autobus. Er ontstond een aanrijding waarbij een inzittende van de autobus, een 88-jarige vrouw uit Almelo, gewond raakte. De 46-jarige automobilist en een 49-jarige vrouw uit Almelo die bij hem in zat, raakten bij de aanrijding ook gewond. Allen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. (07-081458)

Fietser gewond na aanrijding

Almelo

Op donderdag 21 juni vond er op de Stins in Almelo een aanrijding plaats tussen een 55-jarige fietser uit Almelo en een 65-jarige automobilist uit Almelo.

Een 65-jarige automobilist uit Almelo reed op donderdag 21 juni omstreeks 17.00 uur over het Binnenhof in Almelo uit de richting van het Buitenhof. Op het kruispunt met de Stins verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende en op de Stins fietsende 55-jarige Almeloër. Er ontstond een aanrijding waarbij de 55-jarige met onbekend letsel naar het Twenteborg ziekenhuis vervoerd werd. (07-081576)

Politie zoekt getuigen van aanrijding letsel met doorrijden

Almelo

De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over de identiteit van een bromfietser. Hij veroorzaakte op donderdag 21 juni een aanrijding met letsel op de Oranjestraat in Almelo en reed daarna door.

Een 75-jarige vrouw uit Almelo fietste op donderdag 21 juni omstreeks 11.30 uur over de Oranjestraat in Almelo uit de richting van de Boddenstraat. Opeens werd zij van achteren aangereden door een bromfietser. De 75-jarige kwam hierbij te vallen en de bestuurder van de bromfiets reed door. Van de bromfietser, die op een zwart/oranje scooter van het merk Yamaha reed, is het volgende signalement bekend;

- Manspersoon van ongeveer 30 jaar - Getinte huidskleur en donker haar - De bromfietser droeg een spijkerbroek en een zwart shirt -
Getuigen die informatie hebben over de identiteit van de bromfietser kunnen contact opnemen met de Afdeling Almelo van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-081351)

Drie aanhoudingen na vechtpartij

Hengelo

Na een vechtpartij aan de Alexanderstraat in Hengelo op donderdag 21 juni heeft de politie een 18-jarige, 39-jarige en 51-jarige Hengeloer aangehouden.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie op donderdag 21 juni een melding dat er een vechtpartij zou zijn aan de Alexanderstraat in Hengelo. Ter plaatse troffen agenten meerdere mensen al schreeuwend op straat aan. Een 35-jarige Hengelose was door een 51-jarige plaatsgenoot uitgescholden en ging samen met haar 39-jarige vriend en een 18-jarige Hengeloer verhaal halen bij de woning van de 51-jarige. Er ontstond een vechtpartij waarbij over en weer diverse klappen werden uitgedeeld en met fietsen werd gegooid. De 18-jarige, die met de fietsen gooide, werd aangehouden ter zake vernieling. De 39-jarige werd nadat hij waarschuwingen door de politie om weg te gaan negeerde, aangehouden ter zake het niet voldoen aan bevel of vordering. De 51-jarige werd aangehouden ter zake belediging. Allen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor zijn opgesloten. (07-081694)

Dronken vrouw met mes aangehouden

Losser

Op vrijdag 22 juni heeft de politie een 36-jarige vrouw uit Overdinkel aangehouden die aan de Denekamperdijk in Losser gevaarlijk gedrag vertoonde met een mes.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie op vrijdag 22 juni een melding dat er een dronken vrouw zou liggen in de omgeving van de Denekamperdijk in Losser. Ter plaatse troffen agenten een 36-jarige vrouw uit Overdinkel in beschonken toestand en liggend in de bosjes aan. Toen de 36-jarige weg liep en agenten haar aanspraken, haalde ze ineens een mes tevoorschijn. Hiermee liep ze vervolgens dreigend op een van de agenten af. Een agent kon vervolgens het mes van de 36-jarige afhandig maken en haar aanhouden. De Overdinkelse werd overgebracht naar het politiebureau waar zij werd opgesloten. (07-081711)

Man aangehouden na aantreffen cocaine

Enschede

Een 32-jarige Enschedeër is op donderdag 21 juni aangehouden op de Wicher Nijkampstraat in Enschede wegens het in het bezit hebben van cocaïne.

Omstreeks 20.30 uur controleerden agenten tijdens een surveillance een 32-jarige automobilist uit Enschede. Tijdens de controle trof de politie een kleine hoeveelheid cocaïne bij de man aan. De 32-jarige werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kon hij na verhoor het bureau met een dagvaarding verlaten. De cocaïne is door de politie in beslag genomen. (07-081641)

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --