Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edenaar aangehouden na ruzie

Publicatiedatum: 22-6-2007 13:47:31

Ede - Een 47-jarige Edenaar is donderdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden na een ruzie. De man wordt ervan verdacht zijn 55-jarige schoonvader te hebben mishandeld. Ook zou hij vernielingen hebben aangericht bij de woning van het slachtoffer. De 55-jarige man raakte daarbij niet zichtbaar gewond. Volgens het slachtoffer was zijn schoonzoon bij hem aan de deur gekomen om kennelijk iets uit te praten. Toen het slachtoffer daar niet op inging zou de schoonzoon hem hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten namen de 47-jarige Edenaar mee naar het politiebureau. De man is na verhoor vrijgelaten en kreeg van justitie een dagvaarding. Door het slachtoffer was aangifte gedaan. (07-097781)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (12) belandt in ziekenhuis na aanrijding
Publicatiedatum: 22-6-2007 13:46:54

Garderen - Een twaalfjarige jongen uit Garderen is donderdagochtend in het ziekenhuis beland nadat hij op de Bakkerstraat was aangereden door een auto. De jongen had een flinke beenwond opgelopen en is naar een ziekenhuis in Utrecht gebracht. Het ongeval gebeurde rond half negen toen de Garderenaar de rijbaan overstak. Een 36-jarige man uit Putten, die met zijn bestelauto kwam aanrijden zag de knaap kennelijk over het hoofd en reed hem aan. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-097293)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veenendalers gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 22-6-2007 13:45:56

Ede - Bij een verkeersongeval op de kruising van de Copernicuslaan met het Lange Parkpad in Ede zijn donderdagochtend twee Veenendalers van zestien en achttien jaar gewond geraakt. De beide slachtoffers zijn naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht. De zestienjarige reed rond half negen op een snorfiets vanaf het Lange Parkpad de Copernicuslaan op. Daarbij zou hij geen voorrang hebben verleend aan een van links komende auto, bestuurd door een 37-jarige man uit Arnhem. Als gevolg van de aanrijding liep de bromfietser een hoofdwond en een gebroken schouder op. Zijn achttienjarige duopassagier had een gebroken been. De automobilist was met de schrik vrij gekomen. De precieze toedracht wordt onderzocht door de afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie. Van drankgebruik was niet gebleken, aldus de politie.
(07-097289)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser onder invloed drugs

Publicatiedatum: 22-6-2007 13:44:54

Wageningen - De Wageningse politie heeft donderdagochtend op de Floralaan een 35-jarige bromfietser uit die stad aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. De Wageninger bleek kort daarvoor tot twee keer toe met zijn bromfiets onderuit te zijn gegaan. Nadat getuigen de politie hadden gewaarschuwd zagen agenten de Wageninger even later op de Asterstraat lopen met een brommer aan de hand. De man bevestigde onderuit te zijn gegaan en bleek alleen wat kleerscheuren te hebben opgelopen. Volgens zijn verklaring had hij heroïne gebruikt. De man moest mee voor een ademonderzoek maar alcoholgebruik werd niet geconstateerd. Wel is er bloed afgenomen voor een bloedproef. De Wageninger bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs.
(07-097423)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Crossers in natuurgebied bekeurd

Publicatiedatum: 22-6-2007 13:44:05

Lunteren - De Edese politie heeft donderdag twee jongens bekeurd omdat ze in een natuurgebied in Lunteren aan het crossen waren. Een bosarbeider zag de twee jongens, een zestienjarige Edenaar en een achttienjarige jongen uit Lunteren, met een Quad en een crossmotor rijden in het Wekeromse Zand. Aangezien dat daar verboden is werd een toezichthouder gewaarschuwd. Die wist de beide jongens aan te houden nadat ze zich bij een water hadden vastgereden. Beide jongens werden vervolgens aan de politie overgedragen. De beide voertuigen werden in beslag genomen. De jongens zijn na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Door de Stichting Het Gelders Landschap is aangifte gedaan van vernieling van een maïsveld, waar de twee doorheen zouden zijn gereden.
(07-097702)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doorwerther (18) opgepakt wegens verduistering telefoon
Publicatiedatum: 22-6-2007 13:43:11

Doorwerth - De politie van Doorwerth heeft in de nacht van donderdag op vrijdag aan achttienjarige inwoner opgepakt op verdenking van diefstal en/of verduistering van een mobiele telefoon. Een zestienjarige plaatsgenoot van de jongen deed even na middernacht melding van het vermissen van zijn telefoon. Volgens zijn zeggen had hij bij een treffen op straat zijn telefoon aan een bekende uitgeleend. Even later bleek zijn telefoon verdwenen. Op aanwijzen van de gedupeerde gingen agenten bij de achttienjarige aan de deur waar door een huisgenoot bevestigd werd dat hij met een telefoon was thuisgekomen. De jongen werd daarop aangehouden. (07-097901)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---