Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 22 juni 2007

Cohen mengt ouders op Corantijn

Basisschool De Corantijn heeft een naam hoog te houden als kleurrijke school. Groepen ouders werken er hard samen om de school net zo divers te maken als De Baarsjes zelf. Om hun werk op dat gebied kracht bij te zetten komt burgemeester Cohen vrijdag 29 juni naar de Corantijn. Hij zal daar de aftrap geven voor het vormen van interculturele ouderkoppels.

Cohen: "Ik ben blij met het enthousiasme en de betrokkenheid van de ouders van de kleurrijke Corantijn. Zij zien de positieve kanten van uitwisseling tussen verschillende culturen en zetten zich in voor hun kind, school en buurt." Een groep ouders van de Corantijn organiseert 29 juni een evenement met als motto: Twee culturen weten meer dan één. Ouders gaan met elkaar in gesprek over vragen als: wat vind ik belangrijk in mijn eigen cultuur en wat wil ik van andere culturen leren. De uitkomsten van de gesprekken worden aan de burgemeester voorgelegd.

Tijdens de ochtend verdelen ouders zich in interculturele koppels die het komende schooljaar met elkaar gaan samenwerken bij de opvoeding van hun kinderen. Corantijn-directeur Minke Westveer: "De Corantijn bereidt kinderen voor op een kleurrijke toekomst waarin mensen met verschillende culturen vanzelfsprekend samen werken en leven". Ouderwijs-wethouder Godfried Lambriex onderschrijft de doelstellingen van de Corantijn en levert zijn bijdrage als discussieleider. Cohen is van 10.30 tot 11.15 uur op de Corantijn, Corantijnstraat 4.