Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Kernbezoek in Doorn

Het college van burgemeester en wethouders werkte donderdag 21 juni een thuiswedstrijd af. In de middaguren werd een fietstocht door Doorn gehouden. Bij de Doornsche IJs- en Skeelerclub werd een pauzemoment ingelast. Ook de fietsroute werd regelmatig onderbroken. Diverse inwoners maakten van de gelegenheid gebruik het college aan te spreken over diverse zaken. Opvallend was dat twee onderwerpen het vaakst werden genoemd; de verkeersveiligheid in het dorp, onder andere op de Willem de Zwijgerlaan, de Acacialaan en de Postweg en de overlast van (hang)jongeren op diverse locaties. Aansluitend bracht het college een bezoek aan De Basis; in de volksmond nog altijd beter bekend als het BNMO; Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers. Daar kreeg het gezelschap uitleg over de werkzaamheden van De Basis en een rondleiding door het gebouw.

kernbezoek doorn 2007

In het begin van de avond presenteerden verenigingen en organisaties zich in het Cultuurhuis Het Pleiade. Aansluitend vonden er in de raadszaal een aantal presentaties plaats. Wethouder Robbert Waltmann gaf in zijn openingswoord aan dat het thema van het kernbezoek het kernenbeleid is. ,,Wij willen graag dat de zeven dorpskernen hun eigen identiteit behouden. Wij willen dat de sociale samenhang wordt bevorderd. De sociale cohesie of sociale samenhang bepaalt de leefbaarheid in een dorpskern. Het is goed dat de al bestaande lokale activiteiten niet alleen behouden blijven, maar ook worden uitgebreid. Zo bestaat de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor het organiseren van buurtfeesten.

Presentaties
Na de inleiding van wethouder Waltmann gaf Peter Andersen een presentatie over het bouwplan aan de Acacialaan. Phlip Broertjes, wijkregisseur, vertelde over de planning om de riolering Kom Noord te vervangen. Vervolgens vertelde Broertjes ook nog over het Wijkgericht werken binnen de gemeente.
Na het officiële gedeelte kregen de aanwezigen (circa 60) de mogelijkheid om via het speeddaten contact met de verschillende wethouders te leggen. Vooral de bouw van de nieuwe gemeentewerf aan de Velperengh riep viel vragen op.

kernbezoek doorn 2007

Het college van burgemeester en wethouders kijkt met een goed gevoel op het kernbezoek terug. Wethouder Robbert Waltmann gaf tijdens zijn openingswoord al aan dat de doelstelling van het kernbezoek eigenlijk al behaald was. De manier waarop inwoners van Doorn in contact traden met het college; de wijze waarop de verenigingen/organisaties zich presenteerden en het onderlinge contact tussen de inwoners zelf; iedereen vond elkaar tijdens het kernbezoek!

Foto rechts: bewoners van Palmstad in overleg met burgemeester en wethouders over de bouw van de gemeentewerf.