Antillenhuis


Maria Cijntje-van Enckevort, Milton George en Silvio Scatolini Apóstolo presenteren schoolboek op het Antillenhuis

Foto: Antillenhuis/Pevry Press

Deze week waren mw. van Enckevorst, hdr. George en dhr. Scatolini op het Antillenhuis om het schoolboek 'Social Studies, Man and Society' op het Antillenhuis te overhandigen aan mw. Mavis Brooks, Plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen.

Het schoolboek is bestemd voor VSBO/PSVE scholen op Sint Maarten en is vorig jaar voor het eerst gebruikt. Vanuit de scholen is al een zeer positieve feed back gekomen op het lesmateriaal. De methode is tot stand gekomen via financiering van het USONA. De uitwerking van het project is tot stand gekomen in samenwerking met het BERPI (Bureau for Educational Research Policy, Planning, and Innovations.

Het leerboek is geschreven door Maria Cijntje-van Enckevort, Dean of Academics Lecturer Caribbean Studies and Philosophy aan de University of St. Martin (de universiteit was ook verantwoordelijk voor het totstandkomen van dit boek en is de publisher), Milton Albert George en Silvio Sergio Scatolini Apóstolo. Tijdens het schijven van het lesmateriaal hebben zij het systeem ook getoetst aan de Nederlandse eisen, en hieraan invulling gegeven in het boek. Het boek Social Studies is een prachtige kleurenuitgave, hard cover, en gaat gepaard met 5 werkboeken, waaronder 1. Identity, 2. The Multicultural Society, 3. Labor, 4. Rights and Duties, 5. The mass media and technological resources.

Daarnaast werd ook de publicatie "St. Martin Studies 2006" overhandigd. Dit is ook een uitgave van de USM. Het boek bestaat uit twee delen: het eerste deel heet USM conference proceedings, waarin stukken zijn opgenomen van auteurs die schrijven over de ontwikkeling van het onderwijs op Sint Maarten. In het tweede deel, genaamd Papers on Education and / or The Caribbean zijn stukken opgenomen over de Cultuur van Sint Maarten, de Identiteit en (katholieke) educatie.

Tevens werd een concept studie getoond genaamd "Doin'We Own Ting?" A historical analysis of primary schools on Dutch Sint Maarten, The Antilles , from 1954 - 2000". Milton Albert George, verbonden aan de Universiteit van Leuven, Faculty of Psychology and Educational Sciences, verwacht dit onderzoek volgend jaar af te ronden.

Voor meer informatie over het lesboek: educonsult@caribserve.net of consultants2006@gmail.com


---

Gepubliceerd op: 22-06-2007 Bron: Antillenhuis