Technische Universiteit Delft

Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek TU Delft ziet grote toekomst voor de waterstofkart van Forze

Forze, het Formula Zero studententeam Delft en professor Ben Droste, de decaan van de Faculteit Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek van de TU Delft, hebben deze week een sponsorovereenkomst gesloten. De TU Delft steunt hiermee de ontwikkeling van een kart die op waterstof rijdt, waarbij alleen zuiver water uit de uitlaat komt.

Het Forze team zal meedoen in 's werelds eerste waterstof race kampioenschap genaamd "Formula Zero student edition", een race waarin top universiteiten het tegen elkaar opnemen. Het team bestaat uit ongeveer 35 studenten waarvan een groot aantal afkomstig zijn van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. De studenten willen met dit project aangeven dat duurzame technologieën de toekomst vormen. De studenten van Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek werken aan de ontwikkeling van de materialen en het besturingssysteem van de Formula Zero.

De Formula Zero student edition kampioenschap zal van start gaan in september 2008. In dit kampioenschap zullen 7 top universiteiten van over de gehele wereld voor de winst gaan. Er zijn 6 races per jaar, welke plaats zullen vinden op unieke locaties over de gehele wereld, zoals stadscentra en parken. Dit is mogelijk doordat de karts geen uitstoot hebben, slechts zuiver water uit de uitlaat. Het gehele kampioenschap is gegarandeerd vrij te zijn van uitstoot (CO2). Dit wordt gerealiseerd door waterstof ter plekke te genereren met gebruik van windenergie en zonenergie.

Noot voor de pers