Politie Hollands Midden

Datum: 22 juni 2007

Leiden Bewoonster ziet inbreker in huis Een bewoonster van een woning aan de Rijnsburgerweg zag vrijdag 22 juni bij thuiskomst even na 13.00 uur een inbreker overlopen. De vrouw kwam via de achterzijde haar woning binnen. Op dat moment hoorde ze voetstappen op de trap. Een onbekende jongeman stormde de trap af en verliet de woning via de voordeur. Deze deur was kennelijk door hem geforceerd om binnen te komen. De vrouw is de jongeman achterna gegaan en zag hem aan het eind van het tuinpad rennen in de richting van de Wassenaarseweg. Uit de woning werd een laptop gestolen. De jongen droeg onder andere een donker/grijs vest of jack met de tekst New York (of NY) achterop en een baseballpet. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 -7000.

Nieuwerbrug Greep in kassa's De politie van team Bodegraven waarschuwt winkeliers in dit gebied voor personen die een greep in de kassa doen. Onder het mom van het wisselen van geld proberen deze personen geld weg te nemen uit de kassa. De afgelopen week is een aantal winkels bezocht door een man en een vrouw met een Indiaas uiterlijk. De twee spraken (gebrekkig) Engels en probeerden geld te 'wisselen'. Daarbij hielp, voornamelijk de man, de medewerkers een handje door een greep in de kassa te doen om zijn bedoeling duidelijk te maken. Zowel de man als de vrouw was netjes gekleed. De politie vraagt de winkeliers hier alert op te zijn.

Bodegraven Verdachte van diefstal bull-bars gehoord De politie heeft maandag 11 juni een 25 jarige Utrechtenaar gehoord over de diefstal van twee bull-bars. De bull-bars waren begin oktober 2006 vanaf twee vrachtauto's gehaald. Deze stonden geparkeerd op de Terrassonsingel. De aangever zag in mei van dit jaar dat één van de bull-bars op Marktplaats.nl te koop werd aangeboden. De aangever reageerde op de advertentie en vroeg een foto op. Hij herkende het goed als zijn eigendom en waarschuwde de politie. Volgens de aanbieder, een Zevenhuizenaar (Gr.), had hij de bull-bars gekocht van de verdachte en had hij de andere bull-bar reeds doorverkocht. De tweede bull-bar is in beslaggenomen. Tegen de Utrechtenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --