Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 22 juni 2007

NAi Maastricht biedt veelbelovend talent van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht een workshop van het Vitra Design Museum aan

Het NAi M heeft in samenwerking met de Academie Beeldende Kunsten Maastricht een student de mogelijkheid geboden om een 'summer workshop' te volgen van het Vitra Design Museum. De geselecteerde student, Derya Inanici studeert dit jaar af aan de afdeling sieraad- en productvormgeving. Het NAi M sponsort de workshop in het kader van de tentoonstelling 'Jean Prouvé - De Poëzie van het technisch object' vanuit de ambitie nieuwe netwerken te realiseren, waardoor ook nieuwe kennis en ervaring beschikbaar komt in de Euregio.

Het Vitra Design Museum organiseert in samenwerking met het Centre Georges Pompidou en Education Culturelle et Agricole in de zomermaanden interdisciplinaire workshops. Deelnemers uit verschillende landen werken en leven een week met gerenommeerde architecten, vormgevers en beeldend kunstenaars op het Domaine de Boisbuchet (Fr). Het doel van de workshop is om meer inzicht te krijgen in het designproces, met specifieke aandacht voor de verschillende manieren van denken en het ambacht in de breedste zin van het woord.

Derya Inanici is de productvormgever die deel mag nemen aan de summer workshop. Deze student is geselecteerd door de Academie Beeldende Kunsten Maastricht: "Het werk van de geselecteerde student gaat over bewustwording en de kortstondige gelukbeleving, die aan een product kan worden ontleend. Deze student heeft zich tijdens haar studie sterk ontwikkeld en is in staat om binnen een kort tijdsbestek sterke uitgangspunten te ontwikkelen. Haar stage bij Ted Noten was dan ook een goede keuze om haar visie ten aanzien van haar beeldtaal te verfijnen en verder te ontwikkelen. Door haar gedrevenheid en passie zullen wij in de toekomst nog veel van haar horen."

Jean Prouvé
De tentoonstelling over het werk van Jean Prouvé werd inhoudelijk samengesteld door Bruno Reichlin, gastconservator aangetrokken door het Vitra Design Museum in Weil am Rhein. Speciaal voor de Wiebengahal in Maastricht ontwierp architect en vormgever Christoph Seyferth (Keulen 1966) een bijzonder tentoonstellingsmodel, waarbij aluminium op een opvallende wijze is toegepast.. Een perfect eerbetoon aan de man voor wie aluminium door de lichtheid en flexibiliteit zo'n centrale plaats innam binnen zijn oeuvre .De tentoonstelling is te zien tot en met 2 september 2007.

De tentoonstelling krijgt bijzondere ondersteuning van Vesteda en Vitra Nederland.

Het NAi Maastricht wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Vesteda, partners 3W Vastgoed en RO groep, gemeente Maastricht, Provincie Limburg en ministerie van OCW.

Met dank aan de BankGiro Loterij en onze partners Com.Wonen, OVG en Ymere.

---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

NAi Maastricht