Bex* van der Schans


Datum: 22 juni 2007

Knallende opening Krayenhoffkazerne

Op woensdag 20 juni werd de Krayenhoffkazerne op het Limosterrein in Nijmegen feestelijk geopend door woningcorporatie Portaal Nijmegen. De Krayenhoffkazerne wordt door Portaal gezien als een smeltkroes van kunst, cultuur, ondernemerschap en wonen. Een inspiratiebron voor iedereen die er zich vestigt.

Aan het woord kwamen Henk Peter Kip, regiodirecteur Portaal Nijmegen en wethouder Paul Depla van de gemeente Nijmegen. Tijdens de opening vertelden en benadrukten de sprekers hoe uniek en divers dit monument is en hoe groot de betekenis ervan is voor de Nijmeegse samenleving. Samen mochten zij, hoe toepasselijk, een kanon afvuren als officiële openingshandeling. Daarna konden de genodigden met behulp van een uitgestippelde route het pand bezichtigen. Diverse kunstenaars en ondernemers gaven een kijkje in hun keuken. De middag werd afgesloten met een borrel en een hapje in grand café De Kolonie.

De Krayenhoffkazerne was van 1904 tot 1995 in gebruik door de Koninklijke Luchtmacht. Rond 2005 blies Portaal nieuw leven in het pand, met het ambitieuze plan om dit monument rigoureus te verbouwen. Nu telt de kazerne 18 woon-werkappartementen, 29 atelierruimtes, 6 muziekoefenruimtes, 33 commerciële kantoorruimtes, één balletstudio en één grand café genaamd De Kolonie.

Bex* begeleidde en coördineerde de opening op het gebied van organisatie.