LIOF


Starters ICT Innovatie Participatie Vestiging Life Sciences Bedrijventerreinen Make IT
LRM en LIOF investeren in MUbio Products BV

De Belgisch Limburgse investeringsmaatschappij LRM en LIOF investeren samen 940.000 euro in MUbio Products bv, een spin-off van de Universiteit Maastricht. MUbio produceert en verkoopt momenteel antigenen en antilichamen voor wetenschappelijk onderzoek. Met het extra kapitaal gaat het bedrijf diagnostica ontwikkelen tegen longkanker en cytomegalovirus (CMV) infecties. Verder ontwikkelt MUbio vaccins tegen deze ziekten.

MUbio zal haar vestiging in het Biopartner Center Maastricht, het life sciences incubatorgebouw op de campus van de Universiteit Maastricht, uitbreiden. Ook komt er op korte termijn een vestiging van MUbio op het Wetenschapspark van Diepenbeek (site UHasselt), waar een aantal ontwikkelings- en productieactiviteiten van MUbio zullen worden opgezet. Deze eerste grensoverschrijdende samenwerking tussen zowel de beide investeringsmaatschappijen als de universiteiten van beide Limburgen,illustreert hoe samenwerking tussen de onderzoekscentra gebundeld kan worden in een onderneming die zal opereren vanuit twee locaties in respectievelijk Maastricht en Diepenbeek.

Gespreid over de volgende drie jaar voorziet MUbio een kapitaalbehoefte van 1,5 miljoen euro. Daarvan komt 940.000 euro van LRM en LIOF (50/50), de investeringsmaatschappijen uit respectievelijk Belgische en Nederlands Limburg.De investering gebeurt deels in de vorm van aandelenkapitaal, deels in de vorm van een agiolening, een in kapitaal omzetbare achtergestelde lening. Zowel LIOF als LRM krijgen een zetel in MUbio's raad van commissarissen. De overige 560.000 euro wordt geïnvesteerd door het managementteam van MUbio en door Univenture en het Mickelersfonds, beide fondsen gelieerd aan de Universiteit Maastricht en aandeelhouder sinds de start van MUbio.

René Vleugels, algemeen directeur MUbio:"Voor MUbio is de grote winst van deze investering dat we ons huidige productenpakket kunnen uitbreiden en verder upgraden in de richting van kankerdiagnostiek. Tevens kunnen we hierdoor de synergie tussen de diagnostiek- en vaccinontwikkeling op het gebied van longkanker en CMV versterken".

Gerard Buteneers, algemeen directeur LRM: "MUbio is de tweede investering van LRM via haar lifesciencesfonds. Enkele andere concrete projecten zitten nog in de pipeline. Verder verheug ik mij ook over deze eerste co-investering van LIOF en LRM."

Jérôme Verhagen, algemeen directeur NV Industriebank LIOF: "Compliment naar de ondernemers achter MUbio. Het jonge bedrijf heeft snel een stevige positie verworven in de markt van eiwitten voor wetenschappelijke doeleinden. De ambitie om eigen vaccins te gaan ontwikkelen is - letterlijk en figuurlijk - gezond. LIOF wil graag bijdragen aan de groei van de onderneming via een vergroot belang in het aandelenkapitaal van MUbio. De samenwerking met onze Belgische partners van LRM juichen wij van harte toe. Dit is een voorbeeld van hoe wij bedrijfsinitiatieven ook over de grens kunnen ondersteunen met fondsen die op zichzelf een landelijke werking hebben. De samenwerking biedt ook voor toekomstige grensoverschrijdende investeringsprojecten nieuwe mogelijkheden. We slechten vandaag een stukje grens!"

MUbio Products BV stelt momenteel 9 mensen te werk. Tegen 2010 wordt verwacht dat de equipe toeneemt tot ca 16 personeelsleden. MUbio zal op korte termijn een structurele onderzoekssamenwerking opzetten met UHasselt (afdeling BioMed van UHasselt onder leiding van Prof. Piet Stinissen) ondermeer op het vlak van ontwikkeling van nieuwe diagnostica. Verder denkt MUbio eraan om de productie van een aantal diagnostische producten te verzekeren op het Wetenschapspark van UHasselt.

Meer inlichtingen:

MUbio Products BV
René Vleugels, algemeen directeur
T: +31 43 388 58 05
E: r.vleugels@mubio.com
I: www.mubio.com

LRM
Lieve Ketelslegers, communicatieverantwoordelijke T: +31 11 24 68 07
Mobiel: +32 475 62 52 82
E: l.ketelslegers@lrm.be
I: www.lrm.be

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx, public relations manager
T: +31 43 328 02 80
E: fridderbeekx@liof.nl
I: www.liof.nl

Over Mubio Products BV
MUbio Products BV is opgericht in 2000 als spin-off vanuit de afdeling Moleculaire Celbiologie van Universiteit Maastricht.Aanvankelijk waren de activiteiten gericht op productie en verkoop van antilichamen voor kankeronderzoek. De hieruit verworven inkomsten aangevuld met o.a. Europese subsidies zijn geïnvesteerd in de identificatie van nieuwe doelwitmoleculen voor de ontwikkeling van nieuwe diagnostica en vaccins tegen Cytomegalovirus (CMV) en longkanker. Het management van MUbio bestaat uit René Vleugels (managing director), Frans Ramaekers (scientific director) en Stefan Van den Eijnde (director business development).

Over LRM
LRM verschaft risicodragend kapitaal aan bedrijven met een Limburglink en waarbij de vereiste inspanningen de eigen
financieringsmogelijkheden overstijgen.LRM doet dit altijd als onafhankelijke financiële partner en als minderheidsaandeelhouder. LRM heeft geen sectorale voorkeur en financiert projecten in elke fase van de levensloop van een onderneming. De bedragen die LRM investeert, liggen tussen de 0,1 en 10 miljoen euro. Ze zijn steeds een aanvulling op bankfinanciering en risicokapitaal van mede-investeerders. Nieuws
LRM en LIOF investeren in MUbio Products BV De Belgisch Limburgse investeringsmaatschappij LRM en LIOF investeren samen 940.000 euro in MUbio Products bv, een spin-off van de Universiteit Maastricht. MUbio produceert en verkoopt momenteel antigenen en antilichamen voor wetenschappelijk onderzoek. Met het extra kapitaal gaat het bedrijf diagnostica ontwikkelen tegen longkanker en cytomegalovirus (CMV) infecties. Verder ontwikkelt MUbio vaccins tegen deze ziekten. Lees verder 19-09-2007
Succesvolle medische innovatie dankzij regionale samenwerking Het BioMetrisch Centrum Gulpen, Maastricht Instruments en AIM te Brunssum hebben innovaties in medische metingen en behandelingen weten te koppelen aan innovaties in meettechnieken en apparatuur. De goede samenwerking van deze bedrijven heeft geleid tot diverse nieuwe ontwikkelingen waarmee ziektebeelden zoals ADHD, chronische vermoeidheid, migraine, depressie, stress en CVA bewezen succesvol kunnen worden behandeld. LIOF heeft de bedrijven bij elkaar gebracht. Lees verder 31-08-2007
LIOF verkoopt belang in Thermae 2000 De Limburgse regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Industriebank LIOF heeft zijn belang van 15% in Thermae 2000 aan European Hotel Management (EHM) verkocht. De bijna twintigjarige participatie van LIOF wordt door de overname van EHM succesvol afgerond. EHS voert al sinds april 2006 het management over Thermae 2000 en is voornemens om het kuuroord binnen enkele jaren weer naar de top op het gebied van wellness te brengen. In 2006 is reeds gestart met een ingrijpende renovatie. Lees verder 28-06-2007 LIOF investeert EUR 5 miljoen in Agro/Food-ondernemingen De stevige basis in de primaire productie, gekoppeld aan de sterke groei van zogenaamd gemaksvoedsel en gezonde voeding, maakt dat de sector Agro/Food grote kansen heeft zich verder te ontwikkelen als belangrijke motor van toegevoegde waarde en werkgelegenheid. Juist ook voor Limburg. Niet voor niets is de regio Venlo met 1 miljard toegevoegde waarde in de agrosector aangewezen als één van de vijf landelijke Greenports. In lijn met het beleid van de nationale en provinciale overheid besteedt ook LIOF nu meer aandacht dan voorheen aan de sector Agro/Food. Voor participaties in kansrijke Limburgse Agro/Food-ondernemingen zet LIOF nu EUR 5 miljoen in. Lees verder 22-06-2007