Zomeravondconcert in Andrieskerk Amerongen met Noël Lee 22 juni 2007


AMERONGEN, 20070531 -- "Toen ik als 6-jarige mijn eerste concert had gegeven vond men dat ik fantastisch mooi speelde voor mijn leeftijd. Het leuke is dat ik onlangs weer zo'n opmerking hoorde," zei Noël Lee onlangs in een radio-interview vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. De befaamde pianist/componist is nu 82 (!) en ging in op de uitnodiging van de 'Stichting Vrienden van de Andrieskerk' om nog eens in Nederland te komen spelen. Hij doet dat op vrijdag 22 juni 2007 in de Andrieskerk aan de Hof 16 te Amerongen.

In de jaren zestig vestigde Noël Lee zijn naam met fenomenale vertolkingen van de Franse pianomuziek van Maurice Ravel en muziek van Bela Bartok. Opnames hiervan zijn inmiddels ook te vinden op CD. Een record aantal (meer dan 200) platen - en CD-opnames zijn in de handel met o.a. integrale opnames met muziek van Beethoven, Schubert, Debussy en veel Amerikaanse componisten.
Als concertpianist bij grote orkesten reisde hij over alle continenten en als begeleider van zangers als Bernard Kruysen, met wie hij veel prachtige opnames maakte, en Udo Reinemann trad hij veel op in de Nederlandse concertzalen en voor de radio.

In de VS is hij gastdocent aan de Universiteiten van Brandeis en Cornell en tevens aan het Darthmouth College. In Europa is hij, zelfs nu op respectabele leeftijd, een veelgevraagd gastdocent voor workshops en masterclasses voor piano, kamermuziek en vocale literatuur. Tevens zet hij zich in voor nieuwe uitgaven van Franse piano- , quatre-mains- en piano-duo-muziek. Hij kreeg ook diverse prijzen waaronder een prestigieuze onderscheiding van het Franse Ministerie van Cultuur (heel bijzonder voor een niet-fransman) .

Tijdens het concert in de Andrieskerk zal Noël Lee zowel werken van Schubert, Ravel en Debussy spelen als eigen composities.

Daarnaast zal hij samen met de bariton Evert Jan Nagtegaal liederen uitvoeren van Schubert, Schumann, Strauss en Massenet met als thema `Nacht'.

Dit zeer bijzondere concert zal plaatsvinden op vrijdag 22 juni 2007 in de Andrieskerk , Hof 16, te Amerongen. Aanvang 20.00 uur toegang ¤10,--
Voor kaart voorverkoop en informatie : www.andrieskerk.nl