Kick off evenement Kids to Move Foundation in Zandvoort


Kick off evenement Kids to Move Foundation

ZANDVOORT, 20070622 -- Tijd om te spelen, ontwikkelen en vrij bewegen zou voor elk kind mogelijk moeten zijn. Helaas krijgt niet elk kind deze kans en daar gaat Kids to Move samen met het Chi Neng Institute Europe iets aan doen. Op 30 juni organiseren zij het event Together in Motion in Zandvoort.

Together in Motion is het startsein van Kids to Move Foundation. In en rondom strandpaviljoen Club Nautique te Zandvoort vinden vanaf 14.00 uur diverse activiteiten plaats. De middag start met een preview van Chi Neng Qigong voor kinderen. Daarna gaan onder meer kunst uit alle hoeken en culturen, een massage, en een workshop vuurlopen onder de hamer tijdens een veiling. De opbrengst gaat uiteraard naar Kids to Move Foundation. Na een Italiaansbuffet volgt als hoogtepunt een poging om met een record aantal deelnemers de Volle Maan oefening te beleven. Minstens vijfhonderd deelnemers zullen, onder de blote hemel met zee en strand als decor, deze basis Chi Neng Qigong oefening uitvoeren. Het event sluit af met een feest met salsaband. Meer lezen over het event en inschrijven kan via www.chineng.nl.

Kids to Move Foundation
Kids to Move Foundation levert een bijdrage aan de rechten van het kind conform artikel 31 van het Verdrag Inzake Rechten van het Kind: `Ieder kind heeft recht op vrije tijd, op spelen en op deelname aan culturele, artistieke activiteiten. Kids to Move zet zich in om het leven van kwetsbare kinderen te verbeteren. Juist voor deze kinderen is een zelfverzekerd gevoel van groot belang. Op een bewuste manier bewegen draagt hier aan bij. Daarom bouwt Kids to Move een veilig en kindvriendelijk stek in Europa. Dit is een tijdelijk verblijf waar kinderen helemaal kind kunnen zijn. Ontwikkeling van geest en lichaam staan centraal. Kinderen die Kids to Move niet zelf kunnen bezoeken, bezoekt Kids to Move. Instructeurs gaan de wereld over om hen simpele en korte oefeningen te leren, waarvoor amper hulpmiddelen nodig zijn. Hierdoor kunnen de kinderen na afloop zelfstandig of in een groep verder. In het Chi Neng Institute Europe en de Academy of Balance Breathing heeft Kids to Move goede partners gevonden om haar doel te verwezenlijken.

Chi Neng Institute Europe
De bewegingsleer Chi Neng Qigong, gebaseerd op de klassieke vorm Qigong, heeft een Westers en Chinees medische achtergrond. De praktische en rechttoe rechtaanvertaling naar Chi Neng Qigong maakt de vorm geschikt voor iedereen. Het zijn relatief simpele bewegingen. De oefeningen worden gecombineerd met een meditatieve en toch alerte geestestoestand welke uiteindelijk een helende werking heeft.

Academy of Balance Breathing
Academy of Balance Breathing leert een groter deel van je adem te benutten waardoor de levensenergie vergroot. Balance Breathing levert hiermee een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van je ziel.





Ingezonden persbericht