Nederland Positief Instituut geopend in Arnhem


Website van Nederland Positief uitgeroepen tot positiefste van Nederland

ARNHEM, 20070622 -- Tijdens de nationale Positiefdag is in de Gelderse hoofdstad Arnhem het Nederland Positief geopend. In het instituut, gevestigd aan de Utrechtsestraat 38 in het gebouw La Ligne, zetelt de stichting Nederland Positief en zijn de toeristische bezienswaardigheden Wall of Fame en Sterrenwinkel te bezoeken.

De Wall of Fame werd vorig jaar onthuld door Majoor Bosshardt en actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen in Amsterdam. Op deze muur hangen levensgrote portretten van bekende Nederlanders die zich inzetten voor een goed doel en/of de Nederlandse samenleving.

Daarnaast is er de Sterrenwinkel te zien. In de Sterrenwinkel wordt kleding van Bekende Nederlanders te koop aangeboden waarbij de gehele opbrengst naar het goede doel gaat. Zo is één van de topstukken het gesigneerde overhemd van Frans Bauer. De zanger heeft het door hem gedragen hemd te koop aangeboden ten bate van Villa Pardoes. Ook de finalejurk van de eerste winnares van de Mis(s)-verkiezing van de TROS, Roos Prommenschenkel, zal er te zien zijn. Daarnaast veel kleding van acteurs uit Goede Tijden, Slechte Tijden en presentatoren van TMF/MTV.

De stichting Nederland Positief heeft bij de opening een onderscheiding gekregen. Nederland Positief kreeg voor website www.nederlandpositief.nl een oorkonde voor Meest Positieve Nederlandse Website uitgereikt door de stichting Happy2CU.

Ook werd er door de aanwezige bekende Nederlanders waar onder actrice Janna Fassaert, cabaretier, Javier Guzman, zanger Ronnie Tober en presentatrice Susan Blokhuis de verkiezing Positiefste Gebeurtenis van Nederland gelanceerd. De Nederlandse bevolking kan via het speciale nummer 0900-6711 911 bellen stemmen. Bovendien maakt de beller kans op een vrijkaartje voor de Efteling, beschikbaar gesteld door het Kaatsheuvelse attractiepark zelf.





Ingezonden persbericht