Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TALENT EVENT
krijgt sterke finale

Zes winnaars voorrondes bekend

Na twee spannende weken met zes voorrondes op Haagse podia, zijn de finalisten bekend van het TALENT EVENT, dé wedstrijd voor muzikanten jonger dan 19 jaar uit Den Haag en omgeving.

Zonder uitzondering was het niveau tijdens de voorrondes hoog. De jury's hadden er een zware taak aan om steeds slechts één voorrondewinnaar aan te wijzen. De finale is op vrijdag 22 juni a.s. in de concertzaal van de Dalton Den Haag (Aronskelkweg 1). Daar zal dan worden gestreden door Joker & the Majesties (Den Haag), Nitro Squad (Den Haag), Dead Stereo (Den Haag), Tim Urbanus (Voorburg), Crap Suzette (Westland) en F (Westland). Al deze acts duiken de komende weken de Haagse Basementstudio in om een nummer op te nemen, dat zal worden gedraaid op de lokale en regionale radio.

Prijzenpakket
De finale-acts strijden om een indrukwekkend prijzenpakket, bestaande uit 500 euro, extra opnametijd in de Basementstudio, optredens op de festivals Haags Pop Podium LIVE, Zeeheldenfestival en Plein Open, een videoclip gemaakt door productiebedrijf Wind & Toner en veel media-aandacht.

Coachingtraject & muzikantendag
Maar liefst 44 acts uit Den Haag en omgeving hadden zich begin dit jaar aangemeld voor het coachingtraject van het TALENT EVENT. Precies de helft van deze acts werd geselecteerd voor een plek in één van de voorrondes. Er werd gestreden in drie categoriën: urban, pop/rock en overig. De acts die niet geselecteerd werden voor de voorrondes en de muzikanten die afvielen bij de voorrondes, blijven betrokken bij het TALENT EVENT. Aan al deze acts worden op maat gesneden, gratis workshops en/of clinics aangeboden, waar de muzikanten veel profijt van zullen hebben om de kwaliteit van de muziek en de kennis van het vak van muzikant te kunnen verbeteren. Natuurlijk zijn al deze acts ook welkom bij de afsluitende muzikantendag (direct na de finale op 22 juni in Dalton Den Haag) waar tientallen workshops, demonstraties, clinics, proeflessen en lezingen voor de jonge muzikanten worden gehouden.

R.G. RUIJS STICHTING

Nutshuis/Riviervismarkt 5

Postbus 16685


2500 BR Den Haag

t. 070 360 4354

m. 06 5189 7233

info@stichtingruijs.nl

www.stichtingruijs.nl

TALENT EVENT is een project van de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met en met dank aan: Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Dalton Den Haag, Stichting Boschuysen, Stichting Levi Lassen, Prins Bernhard Cultuurfonds, Haags Pop Centrum, Musicon, De Paap, Bazart, Wind & Toner, Basementstudio, cafe Paard van Troje, Plein Open, Koorenhuis, Ready To Play, Nutshuis, Zeeheldenfestival, Haags Pop Podium LIVE, Outnewz.nl en 3VOOR12/Den Haag.


---- --