Ingezonden persbericht


SEVEN
Post-St. Joost Fotografie 2007

Opening / diploma uitreiking vrijdag 22 Juni vanaf 18:00

LOESKE BULT, RICKY DOORNBOS, WYTSKE VAN KEULEN,
HATUEY RAMOS-FERMÍN, ISABEL FÍRVIDA, ELIAN SOMERS
EN KARIANNE BUENO.

In de tentoonstelling Seven, Post-St. Joost Fotografie 2007 toont twee recente ontwikkelingen in de beeldende kunst: de vermenging tussen fictie en werkelijkheid en het samengaan tussen fotografie en film. Seven is de eindexamenpresentatie van zeven afstudeerders van de master opleiding Post. St. Joost-fotografie. De tentoonstelling is van 22 tot en met 24 juni te zien in LP II, ruimte voor stedelijke cultuur in Las Palmas, Rotterdam. De toegang is gratis.

Het is pas van de laatste jaren, dat de fotografie zich heel voorzichtig durft te rekenen tot de beeldende kunst. En nog altijd is er veel kritiek op het medium als het zich manifesteert binnen een beeldende kunst-situatie. Aan de oorsprong van de discussie ligt een oude tweedeling in de fotografie: de fotografie die de werkelijkheid wil registreren en de fotografie die kunst wil zijn. Sinds grofweg een decennium groeien de twee naar elkaar toe. De vermenging van (documen- taire) fotografie en kunst levert de nodige discussies op, maar het valt niet te ontkennen dat ze interessante gevolgen heeft voor zowel de fotografie als de kunst. Het debat heeft ruimte gemaakt voor kruisbestuivingen, zoals die van fo- tografie en film en die van werkelijkheid en fictie, een vermenging die ook binnen de fotografie zelf een steeds prominentere plek inneemt.

Beide recente ontwikkelingen zijn zichtbaar in het werk van de zeven afstudeerders van de masteropleiding Post. St. Joost-fotografie. De documentaire fotografie was het uitgangspunt, maar bij geen van hen resulteert dat in de traditionele 'foto's aan de muur'. Wel zijn er films, projecties en fotoboeken, die heel persoonlijke visies op de maatschappij en het medium fotografie laten zien.

In hun werk willen de zeven 'fotografen' tegenwicht bieden aan de onmiddellijke behoeftebevrediging en het verlies van het geheugen en historisch bewustzijn dat de huidige explosieve groei van beelden om ons heen met zich meebrengt. De zeven afstudeerders zijn geïnteresseerd in vertraging, letterlijk maar vooral figuurlijk. Ze streven een mate van zorgvuldigheid en aandacht voor de betekenis van het beeld na. Iets wat, in onze snelle informatie-economie, steeds minder vanzelfsprekend wordt.


De tentoonstelling Seven is te zien van 22 t/m 24 juni in LPII, in Las Palmas, Rotterdam. Met werk van Loeske Bult, Ricky Doornbos, Wytske van Keulen, Hatuey Ramos-Fermin, Isabel Fírvida, Elian Somers en Karianne Bueno.

Openingstijden: vrijdag 10.00 - 22.00 uur, met officiële opening vanaf 18.00 uur. Zaterdag en zondag 11.00 - 17.00 uur. Op zondag geeft kunsthistorica Flos Wildschut een lezing om 15.00 uur. Tentoonstelling en lezing gratis entree.


Voor meer informatie over SEVEN kunt u contact opnemen met Karianne Bueno (06 4300 7652) of Wytske van Keulen (06 4211 9592).

Meer informatie over LP II via Michael Vogel (010 2030 444 | vogel@lp2.nl).
Locatie                        Meer informatie
LP II, in Las Palmas           Post-St. Joost
Wilhelminakade 362             Fotografie

3072 AR Rotterdam              Postbus 90116
T. 010 2030 444                4800 RA Breda
www.lp2.nl                     T. 076 5250 302
www.akv.stjoost.nl

---- --