Ingezonden persbericht


Vrijdag 22 juni in World's Untold Stories:

COSTA DEL CON

Grootste bouwschandaal in Spanje ooit

Op dit moment is Spanje in de ban van een van de grootste bouwschandalen ooit. Volgens sommige schattingen vindt 40% van alle constructiewerkzaamheden in Europa plaats in Spanje. Marbella ligt in het centrum van deze "building boom". Maar de "building boom" staat op barsten. Marbella's gemeenteraad wordt beschuldigd van het goedkeuren van illegale bouwconstructies in de ruil voor steekpenningen. Meer dan 30.000 apartementen die oorspronkelijk zijn goedgekeurd door de raad blijken in strijd met planologische wetten.

Sinds in Marbelle deze zaak uitkwam zijn er tientallen gelijksoortige gevallen boven water gekomen in heel Spanje, wat uitgemond is in een van de grootste schandalen in het land in jaren.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 20.00 uur - 20.30 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: "Costa del Con" wordt uitgezonden op:

Vrijdag 22 juni om 20.00 uur

Zaterdag 23 juni om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 24 juni om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (