Ontmoeting tussen Non Gouvernementele Organisaties uit de Islamitische Wereld met de Non Gouvernementele Organisaties in Nederland. uppo

22.06.2007 / 06:20 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Islamitische universiteit rdam

Islamitische universiteit rdam

De Islamitische Universiteit Rotterdam is een Universiteit die met alle inspanning probeert bruggen te slaan tussen diverse culturen en religies. Naast opvoeding en onderzoek bevordert de IUR de interculturele dialoog en partnerschap tussen verschillende groepen in plaatselijke en globale maatschappijen, door middel van een variatie van activiteiten, conferenties, seminars en studiedagen, allen bedoeld om de waarde te bevorderen van het accepteren van verschillen en wederzijds begrip.

De Unie van Non Gouvernementele Organisaties uit de Islamitische Wereld zal haar vierde bestuursvergadering bij de Islamitische Universiteit houden op 23 juni. Voor deze bestuursvergadering zullen zij op 22 juni een ontmoeting hebben met Non Gouvernementele Organisaties in Nederland. Het doel hiervan is om kennis te maken met de verschillende Non Gouvernementele Organisaties, organisaties en bedrijven in Nederland. De IUR wil door middel van deze gelegenheid de culturele dialoog tussen de landen en beschavingen in zowel het Oosten als in het Westen bevorderen.

De Unie van Non Gouvernementele Organisaties (UNIW) is een koepelorganisatie waarbij Non Gouvernementele Organisaties uit 28 Islamitische landen aangesloten zijn maar waarbij ook Non Gouvernementele Organisaties uit bijvoorbeeld de VS en GB ook aangesloten zijn.

Op 22 juni zullen leden van UNIW eerst een bezoek brengen aan de Tweede Kamer voor een rondleiding, deze zal om 11.00 uur beginnen, na deze rondleiding zullen zij terugkeren naar Rotterdam, het gebouw van de Islamitische Universiteit Rotterdam, voor de ontmoeting die vanaf 14.30 zal beginnen met het welkomstwoord van de rector van deze Universiteit.

Eventuele interviews zijn mogelijk bespreekbaar, u dient hiertoe contact op te nemen met de heer T. Koc, Algemeen Secretaris van de IUR. Hiervoor kunt u bellen naar 010-4854721.

GeĂŻnteresseerden zijn welkom om de bovengenoemde bijeenkomst bij te wonen. Gelieve u aan te melden via info@islamicuniversity.nl.