Gemeente Beek


Installatie Wmo-platform Beek

Beek, 21 juni 2007

Op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moeten gemeenten burgers en instellingen die betrokken zijn bij de maatschappelijke ondersteuning betrekken bij het opstellen van beleid en bij de uitvoering daarvan. In juni 2006 heeft hierover een eerste bijeenkomst in het gemeentehuis te Beek plaatsgevonden. Voor deze bijeenkomst zijn een groot aantal personen uitgenodigd dat betrokken is met maatschappelijke ondersteuning. Deze bijeenkomst heeft geleid tot een aantal vervolgbijeenkomsten en uiteindelijk tot een Wmo-platform in oprichting.

Van gemeentewege is er geen bemoeienis geweest, om het proces zo neutraal mogelijk te laten verlopen en een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Daarom is dit gehele proces ondersteund door het Huis voor de Zorg.

In overleg met het Wmo-platform in oprichting is een Verordening burgerparticipatie Wmo opgesteld. De gemeenteraad heeft deze verordening op 3 mei jongstleden vastgesteld. Dit betekent dat er vanaf 3 mei een echt Wmo-platform bestaat.

Om dit feit te benadrukken, zal wethouder van Es het platform dat op dit moment uit 20 leden bestaat, officieel installeren op dinsdag 3 juli aanstaande om 13.30 uur in het gemeentehuis van Beek.

Het platform heeft in adviserende zin al twee behoorlijke klussen behandeld. De advisering over de kaders en beleidsuitgangspunten van het Wmo-beleidsplan 2008 2011 is inmiddels afgerond en de advisering over de nota jeugdbeleid nadert haar voltooiing.