Ingezonden persbericht


PERSBERICHT  21 JUNI 2007

Het juninummer van SoziO, vakblad voor sociale en pedagogische beroepen is verschenen. Het thema is: PLATTELAND

ZORGBOERDERIJEN
In de laatste acht jaar is het aantal zorgboerderijen gegroeid van 75 naar 720. Daarnaast zijn ook de vormen van deze sociaal agogische hulpverlening gedifferentieerder geworden. Een drieluik over zorgboerderijen. 'Ik let op wat mensen wel kunnen', zegt zorgboer Geert Kok uit Diever.

VERBORGEN LEED
Veel agrariërs hebben te kampen met economische problemen en problemen in de persoonlijke sfeer. De vuile was hangen ze echter liever niet buiten. Met de methode outreachend werken worden boeren met problemen nu beter bereikt en geholpen.

HET PLATTELAND ALS HEROPVOEDER
Het platteland oefent door de eeuwen heen een grote aantrekkingskracht op beleidsmakers en hulpverleners om asociale en onhandelbare gezinnen weer in het gareel te krijgen. SoziO zet de achterliggende beschavingsfilosofie uiteen en laat een aantal memorabele plaatsen de revue passeren.

KWETSBAAR IN BEILEN
Een groep verslaafde dak- en thuislozen met een psychiatrische stoornis uit Amsterdam en Rotterdam verblijft in het kader van een gedwongen plaatsing in Beilen. SoziO nam er een kijkje en sprak met de betrokken psychiater, Wijnand Mulder.  
KULTURHUZEN
Het voorzieningenniveau op het platteland staat onder druk. Ontmoetingsplekken, winkels, scholen en zorginstellingen verplaatsen zich naar de steden. Om dit tij te keren biedt het Kulturhusconcept de oplossing.  
HOLLANDS SIBERIË
Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier van straffen is in de loop der eeuwen sterk veranderd. Reportage uit het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Olaf Stomp, Eindredacteur SoziO
Uitgeverij SWP
Nieuwe Keizersgracht 45
Postbus 257
1000 AG Amsterdam
tel.: 020 - 330 72 00/ fax: 020 - 330 80 40
e-mail: ostomp@swpbook.com
 
Klik voor meer informatie op: www.sozio.nl

SoziO, vakblad voor sociale en pedagogische beroepen verschijnt tweemaandelijks. SoziO is een onmisbaar vakblad voor de sociale professional en de professional in opleiding. Boordevol informerende, opiniërende artikelen, achtergrondverhalen over onderzoek, methodiek en beleid.  SoziO: toegankelijk én diepgravend!