Brabantse Ontwikkelings Maatschappij


PERSBERICHT

22 juni 2007

VALIDUS TECHNOLOGIES VINDT INVESTEERDERS

Op 16 mei hebben Technostars en Gavilan BV ieder een 20% belang genomen in Validus Technologies BV. Validus is een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven gestart vanuit faculteit Scheikunde. De oprichters van Validus ontwikkelde een technologie waarmee hoogwaardige en innovatieve veiligheidslabels geproduceerd kunnen worden.

De technologie is inzetbaar in alle markten waar namaak van documenten en producten plaatsvindt. Namaak is wereldwijd een zeer groot probleem, schattingen van de totale hoeveelheid vervalste producten lopen op tot 10% van de totale wereldmarkt. Bekende voorbeelden hiervan zijn producten van merken zoals Nike, Chanel en Louis Vuitton, maar ook toepassingen voor waardepapieren zijn mogelijk zoals papiergeld of paspoorten. Echter als introductiemarkt voor de technologie heeft Validus gekozen voor de farmaceutische markt waarbij door het aanbrengen van het innovatieve veiligheidslabel medicijnen beveiligd worden tegen namaak en de medicijnen aan de hand van het label te authentificeren zijn.

Validus heeft gesprekken lopen met potentiele launching customers. Door de participatie van Technostars en Gavilan wordt het mogelijk een eigen productie faciliteit op te zeten om de veiligheidslabels te produceren en de technologie verder door te ontwikkelen. De veiligheidslabels zullen wereldwijd worden afgezet en de verwachting is dat voor het eind van dit jaar aan de launching customer kan worden geleverd.

Rob Verbakel van TechnoStars: "We zijn zeer verheugd over onze eerste deelname in een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven. Validus Technologies is een innovatief bedrijf met ondernemers die bijzonder gemotiveerd zijn om er een succes van te maken".

Geert van kempen van Gavilan: Validus is een ambitieuze onderneming waar we hoge verwachtingen van hebben. Deze combinatie van professionaliteit, ambitie en ondernemerschap is datgene waar we naar zoeken bij onze participaties.

Nico Verloop van Validus Technologies: "Validus is een unieke kans waarbij we in de opstart veel ondersteuning hebben verkregen vanuit de Universiteit. Door de participatie van Technostars en Gavilan is Validus in een nieuwe fase beland. Wij zijn daarom erg blij met de participatie van Technostars en Gavilan".


Noot voor de redactie (