GTI NV

Fabricom Oil & Gas en AMEC Investments Europe Ltd. starten joint venture Offshore Solutions

IJmuiden, 22 juni 2007

Fabricom Oil & Gas BV vormt samen met AMEC de joint venture Offshore Solutions. Beide partijen ondertekenden vrijdag 11 mei het contract. Offshore Solutions gaat van start met de verkoop van een succesvol en innovatief concept: het Offshore Access System (OAS). De oprichting van Offshore Solutions heeft als doel dat de wereldwijde expertise en netwerken van beide partners optimaal benut worden, waardoor een snelle marktintroductie en productie mogelijk is en synergie in marketing, sales en support ontstaat.

Het Offshore Access System werd in mei 2006 na intensieve testen op zee in gebruik genomen. Dit innovatieve product, dat door Fabricom Oil & Gas ontwikkeld is, won hetzelfde jaar al de prestigieuze 'Award for Excellence in Safety' bij de IchemE Awards en de 'Innovation Award' bij het Energy Institute. Het is dan ook vooral de verhoogde veiligheid en de significante verbetering van efficiency van werkzaamheden op satellieten (NUI's) waarmee dit product hoog scoort. In het OAS-concept worden multifunctionele teams met alle middelen als gereedschappen en reservedelen op een schip gestationeerd. Door de 'advanced heave-compensated'-technologie kunnen schepen op ruwe zee een veilige verbinding met een satelliet maken. De teams kunnen zo hun werkzaamheden als bijvoorbeeld 'campaign driven maintenance' op een zeer efficiënte en veilige wijze uitvoeren. Er bestaat dan ook veel interesse voor dit concept dat zich inmiddels in de zuidelijke Noordzee bewezen heeft.

"Van het bestaande OAS-concept gaat Offshore Solutions afgeleide oplossingen ontwikkelen, bijvoorbeeld voor kleinere bemanningsschepen", aldus Business Development Manager Graham Mapes. Daarnaast verwacht hij met Offshore Solutions nieuwe markten aan te boren: "AMEC heeft wereldwijd een sterke reputatie en grote naamsbekendheid in de olie- en gasindustrie." Samen met de expertise van zowel Fabricom Oil & Gas als AMEC vormt de joint venture Offshore Solutions een solide basis voor het bieden van krachtige offshore oplossingen.

AMEC is een wereldwijde organisatie op het gebied van hoogwaardige technische dienstverlening als consultancy, engineering en project management. Voor AMEC werken meer dan 45.000 medewerkers in meer dan 40 landen, en een omzet in 2006 van 4,8 miljard euro.

Fabricom Oil & Gas levert expertise in engineering, fabricage en onderhoud voor zowel onshore als offshore projecten. Fabricom Oil & Gas is een dochterondernming van GTI.
Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services. SUEZ Energy Services, de Europese leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties, evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer.
SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2006 een omzet van 10,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.