Politie Amsterdam-Amstelland



Barbier rijgt klant aan de schaar; 1 arrestatie / Albert Cuypstraat (22/06/07)

Donderdagavond 21 juni raakte een 28-jarige man zwaargewond toen hij in de Albert Cuypstraat door een kapper aan de schaar werd geregen. Het slachtoffer is met steekwonden opgenomen in een ziekenhuis, waar hij direct werd geopereerd. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. De barbier werd ingerekend.

Even na zeven uur kwam er bij de politie een melding binnen van een steekpartij bij een kapperszaak aan de Albert Cuypstraat. Agenten die snel ter plaatse waren troffen voor de deur van de barbier een zwaargewonde man aan. Deze gaf aan in de zaak met een schaar gestoken te zijn. De verdachte bevond zich nog in het pand en werd gearresteerd. Wat precies de aanleiding is geweest voor het incident wordt onderzocht. Eerste onderzoek wijst uit dat het vermoedelijk een uit de hand gelopen twist betreft over een bril. Van een beroving of overval lijkt vooralsnog geen sprake.
Vechtpartij loopt uit de hand; 4 arrestaties / Geldersekade (22/06/07)

Donderdagochtend 21 juni liep een vechtpartij tussen twee groepen stappers die elkaar troffen op de Geldersekade behoorlijk uit de hand. Eén van de kemphanen stapte in een auto en gebruikte dit als wapen. Hij reed meerdere keren in op één van zijn opponenten. Wonder boven wonder raakte er niemand ernstig gewond. De politie hield vier mannen aan. De automobilist (23) wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie op verdenking van poging tot doodslag.

Rond halfvijf in de ochtend kwamen twee groepen mannen die hadden gestapt in de binnenstad elkaar tegen op de Geldersekade. Zij kregen woorden en er ontstond een massale vechtpartij. In eerste instantie was er spraken van schoten en zelfs een steekpartij, maar daar is niets van gebleken. Wel staat vast dat één van de kemphanen in een auto stapte en vervolgens op zijn opponenten inreed. Daarbij werd één persoon licht geraakt, maar er vielen geen gewonden. Vier van de mannen weren ingerekend.

43-jarige alcomobilist rijdt auto tegen bouwcontainer / Plantage middenlaan (22/06/07)

43-jarige alcomobilist rijdt auto tegen bouwcontainer / Plantage middenlaan Donderdagmiddag 21 juni rond halfvier kregen twee surveillerende agenten een melding dat er een auto met flinke schade was aangetroffen op de Plantage Middenlaan. De bestuurder van de auto bleek de bocht iets te ruim te hebben genomen waardoor hij een eenzijdig ongeluk veroorzaakte. De bestuurder raakte hierbij niet gewond. Nadat de agenten een blaastest hadden afgenomen bleek dat de 43-jarige bestuurder bijna 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het rijbewijs van de Amsterdammer is ingevorderd en er werd een rijverbod opgelegd van 10 uur.

Bromfietser aangehouden nadat hij veel te diep in het glaasje had gekeken / Frederik Hendrikplantsoen (22/06/07)

Op donderdagmiddag 21 juni rond kwart over vijf is een 29-jarige Amsterdammer aangehouden tijdens een bromfietscontrole op het Frederik Hendrikplantsoen. De agenten namen een blaastest af waaruit bleek dat de bestuurder van de bromfiets ruim 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had. De bestuurder is aangehouden en heeft een rijverbod van 14 uur.