Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Modeontwerper populairste beroep onder kinderen

Amsterdam, 22 juni 2006 - De top 5 van meest gekozen beroepen van de achtste Nationale Wat Wil Je Worden Manifestatie is bekend! Ook dit jaar stuurden duizenden kinderen alleen of samen met hun groep een kunstwerk op per post. Anderen stemden op hun favoriete beroep in de Beroepen Top 40 op www.watwiljeworden.nl. Totaal hebben 17.341 kinderen ons dit jaar laten weten wat ze later willen worden.

Van tandenfee tot fietsenmaker. Van fluitist tot bestuurder van een watertaxi. Van archeoloog tot brandweerman; ook dit jaar hebben de kinderen hun best weer gedaan!

Via de Nationale Wat Wil Je Worden Manifestatie worden kinderen tussen de 8 en 12 jaar ieder jaar uitgedaagd na te denken over wat zij later willen worden, dit te visualiseren en te motiveren waarom zij in het bijzonder voor dit beroep kiezen.

Doelstelling van de Nationale Wat Wil Je Worden Manifestatie:

Kinderen op een ongedwongen, creatieve en speelse wijze bezig laten zijn met hun toekomst. In het bijzonder met het beroep dat zij later willen uitoefenen. In het verlengde van deze doelstelling ligt het informeren van kinderen over de mogelijkheden die zij hebben om hun toekomst te verwezenlijken.

De top 5 van meest gekozen beroepen 2007:


1. Modeontwerper

2. Profvoetballer

3. Dierenarts

4. Juf / meester

5. Zanger / zangeres

Waarommetjes
Belangrijk aspect van de actie is de uitdaging voor kinderen om uit te leggen waarom zij kiezen voor een bepaald beroep. Communicatie adviesbureau KidsCom, initiatiefnemer van de actie, hoopt hiermee kinderen op een leuke manier, bewuster na te laten denken over de keuzes die zij maken voor hun toekomst.

-Einde bericht-
(

Ingezonden persbericht