ABVAKABO FNV

`Plezierig op reis' druk bezocht

`Plezierig op reis', de afsluiting van het Arboplusconvenant in de kinderopvang op 22 juni 2007 is een groot succes geworden. Bijna duizend medewerkers uit de kinderopvang kwamen naar de Passenger Terminal in Amsterdam om zich te laten verrassen door het enorme aanbod aan workshops en acts. `Een hele leuke dag', vond pedagogisch medewerker Sjannie van Drunen. `Ik heb heel wat beurzen en congressen meegemaakt, maar dit is toch iets heel anders. Ze weten precies wat we nodig hebben.'

Bezoekers waardeerden vooral de goede balans in het programma. Naast leerzame workshops was er ook veel ruimte voor ontspanning. In de workshops maakten bezoekers kennis met `Plezier in uitvoering'. Dit is een methodiek die werknemers handvatten biedt om werkdruk en werkstress te lijf te gaan en op die manier het plezier in hun werk te vergroten. `Het is goed dat deze methodiek is ontwikkeld en beschikbaar blijft via het sectorfonds FCB, maar hiermee zijn we er nog niet' zegt Corrie van Brenk, bestuurder bij ABVAKABO FNV.

De werkdruk in de kinderopvang is de laatste tijd, mede door de Wet Kinderopvang, behoorlijk toegenomen en de druk op bestaand personeel zal met de groeiende wachtlijsten voor de BSO alleen nog maar verder toenemen. Wij zullen ons om die reden als bond inzetten op een extra investering in de werknemers in de kinderopvang.

Nieuwsgierig geworden naar Plezier in uitvoering of de foto's van 22 juni? Kijk dan snel op www.plezierinuitvoering.nl