Ingezonden persbericht


Persbericht

12 februari 2007

Talent gezocht voor Leids Festival van het Levenslied!

Op 23 juni 2007 organiseert stichting Muziekfestivals Leiden het Leids Festival van het Levenslied. Het festival is een eerbetoon aan de Zangeres zonder Naam die in Leiden werd geboren en één van de belangrijkste talentenjachten voor vertolkers van het levenslied. Het festival kent een rijke historie. Acht jaar is Leiden al het mekka van het Levenslied. In de afgelopen twee jaar werd het festival in de buitenlucht gehouden. Stichting Muziekfestivals Leiden zet de succesformule ook in 2007 door.

De organisatie is op zoek naar artiesten die meedingen naar de artiesten die hun talenten willen etaleren aan een groot publiek en kans willen maken op geldprijzen en de eeuwige roem. De wedstrijd bestaat uit een voorronde en een finale. Tijdens de voorronde varen de artiesten per boot door de Leidse grachten en zullen vanaf het water hun muzikale talent door de waterwegen laten schallen. Op een aantal plekken in de stad zal een deskundige jury beoordelen wie door mag naar de finale. De uiteindelijke finale start om 16:30 uur op de Beestenmarkt.

Wat valt er te winnen?

Voor de nummer één is er een hoofdprijs van 500 euro + bokaal, nummer twee krijgt 250 euro en nummer drie 125 euro. Iedere act ontvangt een onkostenvergoeding en consumptiebonnen.

Reglement:

Voorronde 23 juni 2006 12.30 - 16.00 uur


1. Iedere deelnemer aan de voorronde verzorgt een optreden van circa 45 minuten in een sloep. Waaronder een optreden van 10 minuten voor een jury op een terras aan de waterkant.
2. Het optreden bestaat in ieder geval uit:
* Nederlandstalig levenslied (eigen nummers of covers).
3. In iedere boot is een zanginstallatie met voldoende microfoons en een minidisc en CD-speler aanwezig.

Finale 23 juni 2006 16.30 - 19.00 uur:

1. Tijdens de finale mogen twee nummers per artiest worden uitgevoerd.
2. Na de finale vindt het juryberaad plaats.
3. Vanzelfsprekend geeft de winnaar een toegift.

Beoordeling:
De optredens worden door deskundige jury's beoordeeld op basis van de volgende criteria:
1. Zang: zang en stemkwaliteit

2. Muzikale begeleiding: uitvoering, kwaliteit muzikanten
3. Theatrale presentatie: oprechtheid, passie, originaliteit
4. Repertoire: muziekkeuze en levenslied

Meer informatie en inschrijven?

Voor meer informatie over het festival en de voorwaarden kun je contact opnemen met Stichting Muziekfestivals Leiden, 071-5236805, info@muziekfestivalsleiden.nl of kijenk op www.muziekfestivalsleiden.nl. Inschrijven kan via deze website.

Voor de pers:
Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u kijken op http://www.muziekfestivalsleiden.nl/persfoto of contact opnemen met Frank van Leeuwen 071-5236805 of info@muziekfestivalsleiden.nl.