Nacht der Kerken in Rotterdam

30.05.2007 / 11:28 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bisdom rotterdam

Bisdom rotterdam

Tientallen kerken openen de deuren met afwisselende programma's

Rotterdam krijgt een primeur: de Nacht der Kerken. Op zaterdag 23 juni 2007 staan van 18.00 tot 24.00 uur zeventien kerken door heel Rotterdam open voor een breed publiek, met in elke kerk een programma. Het initiatief ligt bij de het Rotterdamse Convent van Kerken. Daarin ontmoeten vertegenwoordigers van kerken elkaar, protestants, rooms-katholiek en oud-katholiek.

In de nacht der kerken staat de gemeenschap centraal. Er is muziek, bezinning, debat, dans, markt, beleving van spiritualiteit en ontmoeting. De programma's van de kerken zijn verschillend, van luisteren naar Gregoriaans tot debatteren over vrijheid en verdraagzaamheid.
Er is een programmagids beschikbaar met aanvangstijden, locaties en informatie over o.m. rolstoeltoegankelijkheid en bereikbaarheid. Deze gids ligt achterin de kerken en in bibliotheken en is te bestellen, via 010 - 4666722 of via www.nachtderkerken.nl. De Nacht der Kerken eindigt tussen half twaalf en middernacht met een grote manifestatie op het plein voor de Laurenskerk, met onder meer een optreden van de band van de Kaapverdiaanse parochie o.l.v. Joao Ortet, en de meidengroep X6 (bekend geworden door het tv-programma 'X Factor').

Een uitsnede uit het programma:
De Grote of Sint Laurenskerk (PKN), Grotekerkplein 27, met o.m. Kindervespers en literaire momenten met Rotterdamse dichters;
HH Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Mathenesserlaan 305: De wereld van het bisdom Rotterdam met om 21.00 uur een forum met o.a. bisschop mgr. A.H. van Luyn s.d.b. over de gang van zaken en de maatschappelijke betrokkenheid van het bisdom. Om 23.00 uur vertrekt een processie vanuit de kathedraal naar de Laurenskerk, met reliek van St. Laurentius, patroonheilige, van het bisdom, van de stad Rotterdam en van de kathedraal. Hildegardiskerk, Hildegardisstraat 50: Leven na de dood, is er leven na de dood? Met zang, muziek, theater en een forumdiscussie. Luister- en kijkspel door verteller Peter Vermaat en optreden popkoor 'Puur Zang enzo'. Om 21.00 uur: Discussie o.l.v. Leo Fijen met mgr. Philippus Bär, Inez van Oord (Happinez'), Peter Bulthuis (schrijver), Manuel Kneepkens (filosoof) en Everdien Gardner (Stichting Elisabeth Kübler-Ross). 22.30 uur: optreden Caeciliakoor. De avond eindigt met het Ave Maria. De Remonstrantse kerk, Museumpark 3, programma over geloven in vrijheid en verdraagzaamheid. De gemeente bestaat dit jaar 375 jaar. De Bergsingelkerk (PKN), Bergsingel 150, met 'De kerk in de (multireligieuze) buurt'. Einde bericht


Noot voor de redactie /