Gemeente Zoetermeer

Inschrijven voor activiteiten Dag van de Architectuur

De landelijke Dag van de Architectuur valt dit jaar op zaterdag 23 juni. De organisatie, gemeente Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer, hebben weer een wisselend en aantrekkelijk programma samengesteld. Om mee te doen aan een aantal activiteiten is de inschrijving van tevoren noodzakelijk.

Rondleidingen in de gevangenis
Voor de laatste keer tijdens dit evenement opent de gevangenis haar deuren voor het grote publiek. De inschrijving voor deze bijzondere wandeling door het gebouw kan alleen via de website www.zoetermeer.nl/dagvandearchitectuur tot uiterlijk 11 juni. Windmolen Siemens
Aan de beklimming van de 120 meter hoge windmolen kan maar een beperkt aantal mensen meedoen. Een kaartje voor deze tocht naar de top is tot 15 juni telefonisch te reserveren.

Rondvluchten per helikopter
De architectuur van de stad is vanuit de lucht in een oogopslag te zien. Een plek in de helikopter is tot 15 juni telefonisch te reserveren. Een kaartje kost EUR 35. De vlucht duurt 6 minuten.

Bouwwedstrijd voor kinderen
Kinderen van 7 tot 12 jaar die van knutselen genieten, kunnen zich opgeven voor de bouwwedstrijd. De wedstrijd vindt plaats binnen de gevangenismuren. De winnaars gaan met een leuke prijs naar huis. Aanmeldingen zijn tot 18 juni mogelijk zowel via de website als telefonisch.

Prijsvraag
Tot slot zijn er leuke prijzen voor de creatievellingen die mee willen doen aan de prijsvraag `Wat is voor u een tijdelijk verblijf?'. Een foto of een tekening die deze vraag het beste illustreert kan per post of digitaal via de website verstuurd worden. De winnaars van de beste inzendingen worden beloond met een dinercheque van het NH Hotel. Het adres is Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer, t.a.v. mevrouw S. Winkel, afdeling Communicatie.

Telefoonnummer voor inschrijvingen
Belangstellenden kunnen op werkdagen tussen 9.00 - 12.00 uur bellen naar Petra Bankeman, op het nummer 079-3469232. Meer informatie over deze activiteiten en het complete programma is vanaf maandag 4 juni te lezen op
www.zoetermeer.nl/dagvandearchitectuur.