Provincie Groningen

onder 21 feestelijk af Lucie Silvas en Armin van Buuren sluiten UEFA EK onder 21 feestelijk af 7 juni 2007

Op 23 juni 2007 wordt 's avonds in De Euroborg de finale gespeeld om het UEFA EK onder 21. In de binnenstad van Groningen begint overdag de Grande Finale al. Vanaf 13.00 uur zal zich daar een spetterend muzikaal programma afspelen, voor iedereen gratis toegangelijk. Niet alleen Armin van Buuren doet Groningen weer aan, maar ook Lucie Silvas zal op het grote podium te bewonderen zijn.

Het programma van die dag ziet er als volgt uit:

12.45 - 13.15 uur Thomas Azier
13.45 - 14.15 uur Bond tegen Harries
14.45 - 15.45 uur Boris
16.00 - 20.00 uur Radio 538, met om circa 19.45 Fouradi 21.00 - 22.00 uur Room Eleven
22.30 - 23.30 uur Lucie Silvas
00.00 - 01.00 uur Armin van Buuren

Nederlandse Trance dj Armin van Buuren heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Vorig jaar werd deze topper nog uitgeroepen tot één na beste dj van de wereld. Zijn single Rush Hour is de officiële tune van het UEFA EK onder 21 en wordt tijdens het toernooi voor het begin van elke wedstrijd gedraaid.

Met Lucie Silvas is een speciale topact naar Groningen gehaald. Zij brak door met haar debuutalbum "Breathe in". Dit album heeft in Nederland de platina status bereikt. Samen met Marco Borsato zong zij de nummer 1-hit "Everytime I think of you". Op 30 juni staat ze in de Heineken Music Hall, maar zal op 23 juni eerst op de Grote Markt een full band en gratis optreden geven.

Room Eleven maakte hun debuut tijdens de Amsterdamse Uitmarkt en groeide al snel uit tot een populaire act in het podiumcircuit. Room Eleven kreeg vorig jaar een Essent Award en verzorgde kort geleden het voorprogramma voor de twee concerten van Trijntje Oosterhuis in de Music Hall. Uit haar handen kregen zij hun eerste gouden plaat voor hun debuutCD.

Radio 538 komt met een grote Drive In show naar Groningen met een vier uur lang spektakel gepresenteerd door twee 538 disc jockeys, Lindo Duval en Barry Paf. Zij nemen Fouradi mee, twee Marokkaanse broers die met het liedje `Marokkaanse schoonheid' bij de multiculturele jongeren populair zijn geworden.
Ze zijn door het liedje `Marokkaanse schoonheid' bij de multiculturele jongeren populair geworden.
Boris is na een periode van bezinning na het winnen van het programma "Idols" weer terug met een nieuwe single "Within my hands". Deze zomer zal Boris te zien zijn op diverse festivals, waaronder North Sea Jazz.

Op de finaledag zal ook lokaal talent op de Grote Markt optreden. Stadjers Bond tegen Harries timmeren nog niet zo lang aan de weg, maar wel mét succes. Ze zijn te omschrijven als Groningstalige hiphop met dance- en rockinvloeden".

De stijl van Thomas Azier, wiens naam al een tijdje in de Groningse scène rondzingt, kan omschreven worden als een mix van pop, soul, funk en jazz. Kort geleden presenteerde hij zijn debuut EP Black & Grey. In maart speelde hij in het voorprogramma van Boris, en dit mag hij op de Grote Markt herhalen.

Kaartverkoop UEFA EK onder de 21
Het UEFA Europees Kampioenschap onder de 21 jaar vindt van zondag 10 juni tot en met zaterdag 23 juni plaats in Groningen, Heerenveen, Arnhem en Nijmegen. In de Euroborg zijn de volgende vier wedstrijden:

zondag 10 juni: Portugal - België
woensdag 13 juni: Nederland - Portugal
zaterdag 16 juni: Israël - Portugal
zaterdag 23 juni: FINALE

Toegangskaarten kunnen worden gekocht via www.euro2007.nl of bij verkooppunten van de TicketBox (kijk voor een verkooppunt in de buurt op www.ticketbox.nl). Voor de wedstrijden op 10 en 16 juni zijn nog kaarten beschikbaar. Voor de wedstrijden op 13 en 23 juni komen in de loop van komende weken mondjesmaat weer kaarten op de markt.

Talent Fever: feest voor iedereen in stad en provincie Onder de titel Talent Fever organiseren de gemeente en provincie Groningen dit voorjaar meer dan 65 evenementen op het gebied van sport, cultuur en educatie, als omlijsting van het UEFA EK onder 21. De Grande Finale op 23 juni in de binnenstad vormt daar de afsluiting van. Kijk voor meer informatie op www.talentfever.nl.

7 juni 2007