Gemeente Heemstede


Programma Kunst- en Cultuurmanifestatie
Gemeenteraad stelt startnotitie Binnenweg vast

Programma Kunst- en Cultuurmanifestatie

In de week van 23 t/m 30 juni 2007 houdt de gemeente Heemstede een Kunst- en Cultuurmanifestatie. Voor alle inwoners, jong of oud, is er iets te beleven op het gebied van kunst, cultuur en muziek. De week wordt afgesloten met een optreden van populaire bands, speciaal voor de jongeren uit Heemstede: Heemstede Live! De Kunst- en Cultuurmanifestatie 2007 is mogelijk door een subsidie van de provincie Noord-Holland.

Klik hier voor het programma!

Casca organiseert
De gemeente heeft Casca gevraagd de organisatie van de manifestatie op zich te nemen. Betrokken bij de organisatie is tevens het Symfonisch Blaasorkest Heemstede. Het evenement wordt voor de tweede keer gehouden. Eerder werd op 11 september 2004 een Kunst- en Cultuurmanifestatie in de gemeente Heemstede gehouden.

Programma in het kort
Tijdens de Kunst- en Cultuurmanifestatie is er een groot aanbod aan activiteiten. Om het 10-jarig bestaan te vieren geeft het Symfonisch Blaasorkest op zaterdag 23 en zondag 24 juni concerten op het terrein van Hageveld. Zaterdag speelt het orkest diverse muziekstukken en wordt de avond spectaculair afgesloten. Zondag is speciaal voor de jeugd met muziekoptredens en een Idolscompetitie. Aan de Raadhuisstraat bij het Kunstbedrijf (ter hoogte van de waterpomp) vindt een expositie van Heemsteedse kunstenaars plaats. Woensdag is de opening en zaterdag is er een kunstmarkt waaronder een demonstratie Cobra-schilderen en boetseren. Ook is hier muziek aanwezig. Gedurende de week staat er bij De Luifel (Herenweg 96) ook van alles op het programma. Zo kan er een workshop buikdansen gevolgd worden, kunnen jongeren hun eigen songs opnemen op de avond Ruige Beats en vette rijmz en is er op vrijdagavond een salsa-avond. In het gemeentekantoor wordt het laatste weekend een kunstveiling gehouden van door de gemeente aangekochte kunstwerken.
Met uitzondering van de eerste concertavond van het Symfonisch Blaasorkest is alle toegang gratis!

HeemstedeLive
De week wordt afgesloten met een feest voor de jongeren in Sportcentrum Groenendaal in Heemstede. Met de DJs Joosk & Robin en de populaire bands Moke en Room Eleven. Ook hiervoor is de toegang gratis.
Moke
www.mokemusic.com

Room Eleven
www.roomeleven.nl


---