Gemeente Zoetermeer

Stadsexcursies bieden Zoetermeerders een blik in de toekomst

Deze week valt bij 150 Zoetermeerders een persoonlijke uitnodiging van de burgemeester door de bus om deel te nemen aan een stadsexcursie. De gemeente Zoetermeer organiseert deze exclusieve busreis door de stad in het kader van de Stadsvisie 2030.

Toekomstmuziek

Onder leiding van een deskundige gespreksleider bezoeken de genodigden per bus verschillende locaties in Zoetermeer. Bij iedere locatie wordt een voorstelling gemaakt van hoe die plek er in de toekomst uit kán zien. De deelnemers krijgen bij iedere locatie de gelegenheid om hun ideeën over de toekomst kenbaar te maken. De stadsexcursie is een van de middelen die de gemeente gebruikt om Zoetermeerders te betrekken bij de ontwikkeling van de Stadsvisie 2030. In deze visie stelt de gemeente vast hoe Zoetermeer zich in de periode tot 2030 moet ontwikkelen. Dat betekent niet dat Zoetermeer helemaal opnieuw wordt bedacht. Bij de ontwikkeling van de Stadsvisie 2030 bouwt de gemeente voort op wat al sterk is aan de stad. De gemeente vindt het belangrijk dat de Stadsvisie breed gedragen wordt door inwoners en andere belanghebbenden.

Extra plaatsen

In totaal organiseert de gemeente vier stadsexcursies. Eén daarvan is speciaal op jongeren gericht. De excursies vinden plaats op:

zaterdag 23 juni: 10.00 - 12.30 uur

zaterdag 30 juni: 10.00 - 12.30 uur

zaterdag 30 juni: 14.00 - 16.30 uur (speciaal voor jongeren van 14 tot 21 jaar)

zaterdag 14 juli: 10.00 - 12.30 uur De deelnemers zijn uitgekozen op basis van een aselecte steekproef uit het bevolkingsregister. Voor mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar die de excursie toch graag willen meemaken, is er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via telefoonnummer 079-346 9448 of via e-mailadres stadsvisie2030@zoetermeer.nl. Geïnteresseerden in de excursie van 23 juni kunnen zich tot 20 juni aanmelden, voor de overige drie excursies steeds uiterlijk een week van tevoren.