Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Vliegen zonder angst is mogelijk voor (bijna) iedereen

Vliegangstweekend bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Lelystad, 11 juni 2007 - Vliegangst; maar liefst 33% van alle volwassen Nederlanders heeft last van een vorm hiervan. In samenwerking met Stichting Valk wil de Aviodrome de mensen die hier last van hebben, een kans geven om hun angsten te overwinnen. Dit wordt gedaan tijdens het Vliegangstweekend op 23 en 24 juni bij het familie luchtvaartpark Aviodrome in Lelystad.

Stichting Valk

De Stichting Valk is een professionele organisatie die al vele jaren ervaring heeft met het bestrijden van vliegangst. Dankzij wetenschappelijk onderzoek heeft de stichting een methode ontwikkeld die zo effectief is, dat maar liefst 98 % van de deelnemers hun vliegangst leert te hanteren en uiteindelijk durft te gaan vliegen. Door middel van verschillende workshops en trainingen in faciliteiten die een realistisch beeld van een vlucht geven, wil de Stichting Valk laten zien dat het niet nodig is dat men zich erbij neerlegt bang te zijn om te vliegen.

Vliegangst

Vliegangst is er in verschillende vormen. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld bang om neer te storten. Deze angst is te behandelen door begrip bij te brengen over de werking van een vliegtuig en uit te leggen hoe het in de lucht blijft. Andere vormen van vliegangst zijn hoogtevrees of claustrofobie. Deze angsten vragen om een geheel andere aanpak. De diverse soorten vliegangst en de verschillende behandelmethoden worden tijdens het vliegangstweekend bij de Aviodrome toegelicht.

Programma

Het programma is op de twee dagen van het Vliegangstweekend identiek. Dagelijks worden drie workshops gegeven. Er komt er een oud-cliënt van de Stichting Valk, die vertelt over de tijd dat hij nog vliegangst had en hoe hij er overheen gekomen is. Tevens zal er een workshop in de Boeing 747 Jumbojet bij de Aviodrome plaatsvinden waarin ontspanningsoefeningen worden geleerd. De hele dag zal er een videopresentatie te zien zijn met informatie over de Stichting Valk. De bezoekers van het luchtvaart-themapark Aviodrome kunnen op beide dagen gratis aan het vliegangstprogramma deelnemen.

Informatie

Meer informatie over het Nationaal Vliegangstweekend, entreeprijzen en het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl of is te verkrijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct. p. min.) of per email via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl