Gemeente Hoorn


Schellinkhouterdijk 23 juni afgesloten voor muziekfestival

12 juni 2007 - In het kader van de festiviteiten rond Hoorn 650 vindt op zaterdag 23 juni het Outdoor Stereo Festival plaats. Dit muziekevenement voor jongeren tot ongeveer 35 jaar vindt van 12.00 tot 24.00 uur plaats op en rond het strandje in het Julianapark/Schellinkhouterdijkgebied. De organisatie is in handen van Gifted Events. Er worden maximaal 6.000 bezoekers verwacht. De gemeente heeft een vergunning voor het festival verleend en een aantal maatregelen getroffen om een en ander goed te laten verlopen.

Park en dijk afgesloten De opbouw begint al op woensdag 20 juni. Er komen drie podia voor de muziekoptredens. Het geluid zal voor de omwonenden hoorbaar zijn, maar naar verwachting geen overlast veroorzaken. Rond het festivalterrein komen hekken te staan, waardoor het park tussen het parkeerterrein aan de Nieuwe Wal en het Scoutinggebouw van donderdag 21 t/m zondag 24 juni niet toegankelijk is. De Schellinkhouterdijk is tijdens het festival afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van hulpverleningsdiensten. Fietsers vanuit Schellinkhout kunnen hun weg vervolgen via de afrit naar Hoorn-80 of via de tuibrug. Fietsverkeer vanuit de Kersenboogerd richting binnenstad kan het beste via de Rijnweg en de Provincialeweg naar de Willemsweg rijden. Op zondag 24 juni wordt het park opgeruimd. Het is uiterlijk maandagochtend weer voor iedereen toegankelijk.

Bezoekers Het festivalterrein is voor de bezoekers van twee kanten te bereiken: via het parkeerterrein Nieuwe Wal en via het voetpad langs het Scoutinggebouw. De meeste bezoekers zullen met het openbaar vervoer of met de fiets komen. Voor het stallen van fietsen komt er een speciaal daarvoor ingerichte plek op het parkeerterrein aan de Nieuwe Wal. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun voertuig parkeren op het terrein van bouwbedrijf Ooms aan de Schelphoek. Ze hoeven na afloop dan niet door bewoond gebied om hun auto te bereiken. Er zijn verkeersregelaars die de bezoekers naar hun vervoermiddel begeleiden.

Veiligheid Tijdens het evenement zijn 24 beveiligingsmensen aanwezig om het evenement veilig en ordentelijk te laten verlopen. Daarnaast houdt een team van brandweer, politie en geneeskundige hulpverleners toezicht.

Evaluatie De gemeente heeft de buurtbewoners via een brief op de hoogte gesteld van het evenement. Na het festival vindt een evaluatie plaats om te kijken of herhaling in de toekomst mogelijk is. Buurtbewoners kunnen hun op- of aanmerkingen bij de gemeente aanleveren, zodat een goede beoordeling is te maken voor een eventueel vervolg van dit festival.