Ingezonden persbericht


Dag van de Architectuur

Lobby Rotterdam, de kunst van het binnenkomen

Dag van de Architectuur - zaterdag 23 juni 2007

13.06.2007
Als u dit jaar nog niet bent geweest dan is de Dag van de Architectuur hét moment om naar Rotterdam 2007 City of Architecture te komen. Het hele jaar wordt een uniek programma geboden, maar dit is dé kans om echt binnen te kijken bij 22 Rotterdamse gebouwen.

Tijdelijk verblijf
In Rotterdam is het thema 'tijdelijk verblijf' uitgewerkt tot Lobby Rotterdam, de kunst van het binnenkomen. Lobby's vormen ruimtes waar de eerste kennismaking met een gebouw plaatsvindt. Of het nu om een hotel, een kantoor, een woongebouw of een ziekenhuis gaat, de lobby is een intermediair tussen twee werelden, tussen binnen en buiten. De verschillende vormen van gebruik maken de lobby tot een interessante ontmoetingsplek, maar ook een architectonische uitdaging voor architecten.

22 Lobby's
In Rotterdam is een groot aantal bijzonder ontworpen lobby's te vinden in hotels, theaters, kantoren en woongebouwen. Op de Dag van de Architectuur van 10 tot 17 uur openen de mooiste lobby's van Rotterdam hun deuren voor het publiek. Hier worden de bezoekers ontvangen, vertellen gidsen het verhaal over de lobby enwordt informatie gegeven over de architectuur van het gebouw waarin de lobby is gelegen. Daarna volgt een architectonische ontdekkingstocht verder de gebouwen in. Want achter de lobby's gaat een wereld schuil van hotelkamers, vergaderzalen, appartementen, kantines, bankkluizen en dakterrassen.

Magazine
Alle informatie over het programma is te vinden in het magazine Lobby Rotterdam, de kunst van het binnenkomen. Een eenmalige 'glossy' die naast informatie over de 22 locaties ook achtergrondverhalen, interviews en foto's over lobby's bevat. Dit magazine is vanaf 14 juni gratis verkrijgbaar bij City Informatiecentrum (Coolsingel 197) en Rotterdam Store (Coolsingel 5). Op zaterdag 23 juni van 10.00 tot 17.00 uur kunt u ook terecht in Beurs/WTC (Beursplein 37) waar een als lobby ingericht informatiepunt u welkom heet.

Nevenprogramma
Naast een bezoek aan een van de locaties, is er ook een nevenprogramma met o.a. fotografieworkshops voor kinderen en volwassenen in Las Palmas en een fietstocht langs hotellobby's. Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden in het magazine.

Algemene informatie
Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Bijzonderheden: voor DeBrug, fietstochten en fotografieworkshops is reserveren noodzakelijk, kijk op www.airfoundation.nl Toegang: gratis (m.u.v. fietstochten)
Informatie: www.airfoundation.nl of 010 - 280 97 00 Informatiepunt: alleen geopend op zaterdag 23 juni van 10 tot 17 uur in Beurs/WTC, Beursplein 37, Rotterdam

Organisatie:

In samenwerking met:

----------
Noot voor redactie,