Gemeente Harlingen

Kunst achter de ramen
13-6-2007
Kunst achter de ramen in Harlingen. In samenwerking met het Straatfestival wordt de Lanen op zaterdag 23 juni een kunststraat en biedt de gehele dag allerlei vormen van beeldende kunst. De groep galeries en ateliers van "Kunst aan de kust " verzorgt een gezamenlijke expositie met een deel van hun kunstenaars door achter bijna alle ramen van de bewoners en bedrijven kunstwerken te hangen of te zetten. Van een piepklein raam met één kunstwerk tot een thema in een grotere ruimte.
Ook zullen diverse kunstenaars, verbonden aan de galeries en ateliers, u hun kunsten van kunst vertonen.

En er is meer!!
Vertoning van door studenten van de kunstacademie in Groningen - Leeuwarden - Amsterdam en Den Haag gemaakte 6 minuten films voor het "Bildt's filmfestival", verder maken 3 studenten van de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming een 'Waddenbreisel' met diverse effecten en de "Waddenkunstkring" verzorgt een gezamenlijke expositie. Ook voor kunst van scholieren uit Harlingen worden ramen ingericht. Een groep van de bovenbouw van de St. Michaelschool zal, met gebruik van stoepkrijt op het trottoir opschrijven wat zij vinden van die kunst achter de ramen.

Met deze bijzondere dag viert "Kunst aan de kust" haar vijfjarig bestaan.
Op de Lanen zal passende muziek worden verzorgd door het Straatfestival en de diverse horeca bedrijven zetten tevens hun beste beentje buiten.
De spectaculaire opening van het Harlinger Straatfestival vindt plaats op de "Kunststraat" Lanen hoek Simon Stijlstraat door de burgemeester van Harlingen dhr. Paul Scheffer, aanvang 13.00 uur. Het wordt zaterdag 23 juni een bijzondere dag in Harlingen, beleef het mee!
Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van www.kunstaandekust.nl