Ingezonden persbericht


Feest van de Muziek in Amsterdam Zuidoost

PERSBERICHT

Amsterdam, 19 juni 2007

Op zaterdag 23 juni zetten we Amsterdam Zuidoost op zijn kop! Dan is het Feest van Muziek. Vanaf 12 uur spelen er vele verschillende bandjes, koren, groepen en duo's. De entree is GRATIS.

Het Feest van de Muziek, ontstaan in Frankrijk, is overgewaaid naar Amsterdam. Op 21 juni viert heel Frankrijk dat de zomer is begonnen. Dat doen ze met muziek in ieder plaatsje, dorpje en stad. Elke muzikant, groep of band doet mee. Deze goede traditie nemen we graag over in Amsterdam. Op zaterdag 23 juni zal Amsterdam Zuidoost dan letterlijk en figuurlijk op zijn (muzikale) kop worden gezet en zal die dag het muzikale middelpunt zijn van Nederland.

Op het podium op het Anton de Komplein, geeft mevrouw Elvira Sweet, de stadsdeel voorzitter van Amsterdam Zuidoost, om 12 uur samen met de Bijlmer Nachtegalen het startsein voor deze feestelijke dag. Dit koor bestaat uit leerlingen van drie basisscholen uit Zuidoost. Basisschool Crescendo, de 13e Bijlmer Montessorischool en De Achtsprong. Daarna volgen er verschillende optredens. Van het Leerorkest bestaande uit 80 leerlingen van 9/10 jaar, van diverse basisscholen samen met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Gevolgd door dans uit het Bollywoord Bijlmer. Een multimedia project geïnspireerd door Bollywood film. En een slagwerkconcert door het NedPho Go! samen leerlingen van de OSB.

Tevens zijn er podia voor de schoenwinkel Invito en de voor KFC met onder andere Orchestra Zoubair, vier Marokkaanse musici, de Konga Vibes uit Malawi en Breathing Bijlmer Band. Orville Breeveld is de bedenker van deze band. Hij ziet de Bijlmer als de ideale plek voor een kunstpodium. Er is geen plek in Nederland waar mensen met zoveel verschillende nationaliteiten naast elkaar wonen. Vanmiddag zullen zij ons muzikaal verrassen!

Naast de podia zijn er natuurlijk ook streetparades. Het grootste sambaorkest, South East Samba Orchestra swingt om 13.30 uur vanaf de ArenA Boulevard via het winkelcentrum de Amsterdamse Poort naar het Anton de Komplein. Na deze streetparade door Amsterdam Zuidoost komen de slagwerkgroepen Bloco dos Arcos (Amsterdam), de all-female slagwerkformatie Bumba (Amsterdam) en Banda Solutie (Alkmaar) op het Anton de Komplein bijeen voor de finale met korte optredens.Het Grootste Sambaorkest van Nederland is speciaal voor het Feest van de Muziek geformeerd en staat onder leiding van Alaor Solares.

Om 15.30 uur starten op de ArenA Boulevard vier verschillende brassbands de streetparade om rond 17.00 uur een gezamenlijk optreden op het Anton de Komplein te geven. Een grootse formatie bestaande uit meer dan 80 man!

In de Amsterdamse Poort zijn de optredens rond 18.00 uur afgelopen, maar op het Anton de Komplein duurt het feest tot 23.00 uur. Vanaf 20.30 uur speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine. De kapel is een militair harmonieorkest en bestaat uit 54 musici, die in het bezit zijn van een conservatoriumdiploma.

Om 21.30 uur afgewisseld met een optreden door Kiddo Cee. Niet geboren, maar wel getogen in de Bijlmermeer begint hij zijn carrière als 'Bijlmer-rapper'.

Vervolgens zal de afsluiting van deze dag worden gedaan door Denise Jannah. Naast optredens met haar eigen combo was zij een graag geziene gast bij o.a. de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Vanavond zal zij een zeer verrassend repertoire samen met de Marinierskapel de Koninklijke Marine brengen en een waardige afsluiting zijn van het eerste Feest van de Muziek in Amsterdam Zuidoost.

Dit is slecht een kleine impressie van het volledige programma. Kijk voor het volledige programma van het Feest van de Muziek van zaterdag 23 juni op:www.feestvandemuziek.nl

Het Feest van de Muziek is GRATIS te bezoeken
Locaties:

- De Amsterdamse Poort, Bijlmerplein 1102 CW Amsterdam Zuidoost
- ArenA Boulevard

- Anton de Komplein

Bereikbaar met openbaar vervoer en auto
Kijk ook op: www.amsterdamse-poort.nl

Het Feest van de Muziek wordt georganiseerd door Stichting JAM. Mogelijk dankzij: Stadsdeel Zuidoost,Doelstelling 2, gemeente Amsterdam, Wij Amsterdammers & Dienst Maatschappelijk Ontwikkeling ( kunst &cultuur) JAM/Matchpoint Cultuureducatie Amsterdam Zuidoost, NedPho Go!, Mariniers Kapel der Koninklijke Marine, Jeugd en Muziek Holland, het Leerokest, Samba Salad, Muziekcentrum Zuidoost en Redonda Musica. Sponsor:Ondernemersvereniging de Amsterdamse Poort, 0-four, Amsterdam Zuidoost Mediapartners: HDC-Media


---



Ingezonden persbericht