Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Nederlands Kampioenschap Buitenspelen 2007

De OMO Buitenspeelbond nodigt u graag uit op
zaterdag 23 juni 2007
voor de tweede editie van het
Nederlands Kampioenschap Buitenspelen
Olympisch Stadion, Amsterdam

Op zaterdag 23 juni a.s. komen maar liefst 88 buitenspeelclubjes uit het hele land, bestaande uit kinderen tussen de 5 en 12 jaar, tegen elkaar uit voor de titel 'Buitenspeelkampioen 2007'. Zij doen dit door het spelen van spellen die gerelateerd zijn aan sport, zoals de 'modderrace' en 'spuitvoetbal'. Naast de eretitel wordt die dag ook een prijs uitgereikt voor het vuilste clubje van de dag en voor het origineelste buitenspeelspel.

Wethouder van Sport van de gemeente Amsterdam Carolien Gehrels en diverse topsporters, onder wie schaatser Mark Tuitert, judoka Bryan van Dijk en voormalig hockeyinternational Bram Lomans, openen officieel het kampioenschap. Dit doen zij samen met de 8 kinderen die zitting hebben in de Raad van Vies, de officiële adviesraad van de OMO Buitenspeelbond. Daarnaast huldigt de Raad van Vies, samen met NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra en judoka Bryan van Dijk, de winnaars. De dag eindigt met een spetterend optreden van Ali B.

U bent van harte welkom om dit bijzondere kampioenschap bij te wonen en getuige te zijn van de spannende strijd om het buitenspeelgoud! Tevens bestaat die dag de mogelijkheid aanwezige prominenten en vertegenwoordigers van deelnemende organisaties te interviewen.

Het Nederlands Kampioenschap Buitenspelen is een initiatief van de OMO Buitenspeelbond. Uit onderzoek van de Buitenspeelbond blijkt dat kinderen de afgelopen twee jaar minder zijn gaan buitenspelen. De bond heeft tot doel ouders en kinderen te stimuleren meer buiten te spelen en heeft inmiddels zo'n 280.000 leden. Programma Nederlands Kampioenschap Buitenspelen 2007 10.15 - 10.45 uur Optreden Gebroeders Ko met het Buitenspeellied Warming-up met schaatser Mark Tuitert, judoka Bryan van Dijk, voormalig hockeyinternational Bram Lomans, een lid van het nationaal volleybalteam heren en de Raad van Vies 10.45 - 11.00 uur Officiële opening door wethouder van Sport van de gemeente Amsterdam Carolien Gehrels, schaatser Mark Tuitert, voormalig hockeyinternational Bram Lomans, een lid van het nationaal volleybalteam heren en judoka Bryan van Dijk 11.00 - 12.30 uur Eerste ronde spellen
12.30 - 12.45 uur Lunch
12.45 - 14.15 uur Tweede ronde spellen
14.15 - 14.30 uur Bekendmaking finalisten en winnaars extra prijzen 14.30 - 15.00 uur Finale
15.00 Prijsuitreiking door Raad van Vies, NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra en judoka Bryan van Dijk Optreden Ali B

Noot aan de redactie (