Gemeente Roermond

Lange Midzomer Cultuurnacht in Roermond Zaterdag 23 juni vanaf 20.00 uur tot 01.00 uur is het is weer zover! Op deze avond beginnen verschillende winkels, galeries en culturele instellingen weer aan de tweede lange Midzomer Cultuurnacht. Een alternatief avondje zappen langs vele bijzondere locaties in de binnenstad van Roermond.

Met veel enthousiasme nemen we de uitdaging weer aan om Roermond in een bijzonder cultureel "nacht"licht te zetten. De vele deelnemers hebben gezorgd voor daverende programma's met veel live muziek. Zij voorzien de stad van spraakwater en soepele tongen waarbij je je ogen uitkijkt.

Een must see and hear is natuurlijk het Stedelijk Museum, waar vanaf acht uur een wel heel erg bijzonder concert plaatsvindt. Het hoofdprogramma bestaat uit Carlo Jans onder begeleiding van pianist Constant Notten. Daarna speelt het dwarsfluit ensemble 'Flute majestique' hun repertoire. Ook is er een doorlopend programma van bekende videokunstenaars te zien. Onder genot van een drankje kun je het werk van o.a. Ingeborg Meulendijks, Paul Devens, Diana Ramaekers en Jan van Munster bekijken.

Altijd al benieuwd waar die inspiratie vandaan komt? Dan kun je bij Galerie Mariska Dirkx aan de Wilhelminasingel vanaf 20.00 uur eens door haar privé collectie aan kunstboeken bladeren. In deze stadstuin hoor je romantische liederen gezongen door Frans van Gurp. Vanaf 22.30 uur nemen stadsdichter Hans Van Bergen en pianist Joost Janssen je hier verder mee naar een higher level.

Wil je liever terug naar de jaren 50? Dan heeft Kunstenaars initiatief Pittstowe op de Neerstraat een zeer multidisciplinaire avond voor je klaarliggen met o.a. dans, film en muziek. Zij gaan zelfs door tot drie uur 's nachts!!! - Vergeet ook niet te wandelen naar het West Munster kwartier. Dit zijn de Heilige Geestraat en Schoenmakerstraat. Zij hebben hier wel een heel afwisselend programma. Laat je daar echt eens verrassen. En... het kan ook hier erg laat worden.

Doe je liever wat meer aan je conditie dan alleen het spraakwater naar je mond toe brengen? Dan kun je met een VVV-gids een midzomercultuur wandeling maken, waarbij diverse ateliers, galeries en winkels bezocht worden.

Ben je nieuwsgierig geworden wat de andere deelnemers nog voor je in petto hebben en waar ze zitten? Loop dan eens door de stad, want ze zijn te herkennen aan de gele manen die aan de gevels hangen.

De cultuurnacht is een waar spektakel dat je zeker niet mag missen. Al is het maar om te zien en te horen wat MidzomerCultuurnacht Roermond eigenlijk met je doet ..... De lange Midzomer Cultuurnacht wordt financieel ondersteund door Provincie Limburg. De organisatie wordt gedaan door particuliere kunstinitiatieven, met het Stedelijk Museum Roermond als algemene coördinator. Publicatiedatum: 14.06.2007 Bijgewerkt: 14.06.2007