Gemeente Westvoorne


Kwaliteitskeurmerk Westvoornse stranden
Blauwe-vlag.jpg

De Blauwe Vlag wordt op zaterdag 23 juni a.s. om 11.00 uur bij het 2e Slag in Rockanje gehesen door Wethouder Klok van Westvoorne.

Tijdens een officiële bijeenkomst op het gemeentehuis van Katwijk zijn de blauwe vlaggen voor het badseizoen 2007 uitgereikt. Dit kwaliteitskeurmerk is het internationale symbool voor schone stranden met goede voorzieningen én een goede bereikbaarheid. De toekenning geldt altijd voor één jaar.

Voor de ongeveer 100 Nederlandse strandslagen werden er door de Nederlandse jury 32 voorgedragen aan een internationale jury, gevormd door de Foundation for Environmental Education, een onafhankelijke milieuorganisatie. Rockanje kreeg voor elk van zijn strandslagen een Blauwe Vlag toegewezen. Niet alleen het zwemwater langs de Westvoornse kust werd beoordeeld door de internationale jury. Ook uiteenlopende voorzieningen voor de strandbezoekers werden in orde bevonden, zoals het sanitair, de reddingsbrigade, bereikbaarheid en de inzet van parking watchers bij warme dagen om de strandbezoekers naar een parkeerplaats te wijzen. De toekenning van de Blauwe Vlaggen heeft een belangrijke promotionele waarde voor Rockanje, omdat toeristen er veel waarde aan hechten. In Duitsland geeft namelijk 65 procent van de vakantiegangers aan de aanwezigheid van de Blauwe Vlag bij de keuze voor een bestemming mee te wegen.

De vlaggen werden dinsdag 22 mei 2007 tijdens een officieel programma uitgereikt door Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat mevrouw J.C. Huizinga Heringa.