Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wijziging programma Haags Pop Podium LIVE

De line-up van het festival Haags Pop Podium LIVE, dat komende zaterdag 23 juni wordt gehouden op de Grote Markt, is aangepast. De optredens van de rockband All Missing Pieces en popzangeres Esmaye zijn omgeruild, zodat de bandleden van Esmaye op tijd naar een radiooptreden kunnen. De overige concerten gaan door zoals gepland.

Het nieuwe tijdschema is als volgt:

12:30 uur Koorenhuis: Ace On Fire, Straight Ahead en Venus 13:30 uur Winnaar Talent Event
14:15 uur Ready To Play: Bohemes, Malice en Confusion 15:15 uur Leo Gstrein
16:15 uur Esmaye
17.00 uur All Missing Pieces
18:00 uur So What
19:00 uur Suburbs
20:00 uur Ready 2 Play: Grand Finale
21:30 uur The Family Stand (Parkpop Preview)

Het festival Haags Pop Podium LIVE wordt traditiegetrouw op de dag vóór Parkpop gehouden. Tijdens het evenement treden vooral jonge Haagse bands op. Het festival onderscheidt zich daarmee nadrukkelijk van de overige popfestivals in Den Haag en sluit hiermee ook beter aan bij de overige projecten van de organisator R.G. Ruijs Stichting die altijd op het gebied van talentontwikkeling liggen.

Anders dan in de voorgaande zeven jaren vindt het evenement niet plaats in het Openluchttheater Zuiderpark, maar op de Grote Markt in het centrum van Den Haag waar in het kader van The Hague Festivals samen met Parkpop een bijzonder programma wordt neergezet.

Haags Pop Podium LIVE wordt dit jaar geopend door deelnemers van de bandcoaching van het Koorenhuis. Het Ready 2 Play bandproject in muziekcentrum Musicon heeft twee keer een plek in het festival. Naast de bandpresentatie met drie groepen is er ook een grote zangsessie met tien jonge vocalisten. Verder zijn er optredens van de winnaar van het Talent Event - waarvan de finale een dag eerder plaatsvindt - Leo Gstrein (pop/rock), All Missing Pieces (punk/rock), Esmaye (soul/pop), So What (pop/rock) en Suburbs (rock). De dag wordt afgesloten met een preview op Parkpop door de Amerikaanse groep The Family Stand.

Het festival Haags Pop Podium LIVE wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting en gepresenteerd door popjournalist Gerard van den IJssel. Het festival is gratis toegankelijk. Wel wordt de hele dag geld ingezameld voor Unicef, de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Unicef komt wereldwijd op voor de rechten van alle kinderen.

Check de website: www.haagspoppodium.nl

Haags Pop Podium LIVE wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818 en Grand café Cremers.

R.G. RUIJS STICHTING

Nutshuis/Riviervismarkt 5 t. 070 360 4354

Postbus 16685 m. 06 5189 7233

2500 BR Den Haag m. 06 2231 8887

www.stichtingruijs.nl info@stichtingruijs.nl

---- --