Vereniging Milieudefensie


persaankondiging

De boer op: fiets naar de biologische boerderij

Amsterdam, 18 juni 2007 - In het weekend van 23 en 24 juni 2007 kan iedereen proeven van de heerlijkste streekproducten en de ogen uitkijken in de prachtige boerennatuur. Onder de noemer 'Ga de boer op!' organiseert Milieudefensie door heel Nederland 42 fietstochten naar biologische boerderijen. De fietstochten haken aan bij de landelijke Open Dagen van biologische boeren en tuinders van Biologica. Langs de fietsroutes kunnen bezoekers afstappen om kennis te maken met de praktijk van de biologische landbouw in eigen omgeving. *

De fietstochten naar de biologische boerderijen voeren door fraaie, landelijke streken in Nederland. In 36 plaatsen zijn vertrekpunten voor de fietsers, van Drachten tot Geldrop. Iedereen kan gratis meedoen. Deelnemers kunnen de routes individueel fietsen of meerijden met een groepsfietstocht. De meeste routes starten bij een Natuurwinkel, waar deelnemers een gratis tasje met een biologisch hapje en drankje kunnen afhalen.

Producten van de biologische landbouw zijn zo natuurlijk mogelijk geproduceerd. Dat betekent geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie. Gewassen krijgen de tijd om te groeien en dieren krijgen de ruimte om dier te zijn. Het resultaat: pure smaken waarvan je zorgeloos kunt genieten.


*Informatie: *Voor alle routes, informatie én kans op een Strida-vouwfiets, kijk op: *www.gadeboerop.nl* of bel de Milieudefensie Servicelijn (020 6262 620)


*Wat: *Ga de boer op: fiets naar de biologische boerderij!


*Wanneer:* Zaterdag 23 juni en zondag 24 juni


*Waar:* Vertrekpunten in 36 plaatsen door heel Nederland.

Milieudefensie, Biologica en de Natuurwinkels willen met de fietstochten en de Open Dagen de biologische landbouw in Nederland een steuntje in de rug geven. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de stal en op het veld en de praktijk met eigen ogen beleven. Op veel opengestelde boerderijen zijn proeverijen en andere activiteiten georganiseerd (óók speciaal voor kinderen). Als méér mensen genieten van biologisch voedsel, betekent dit méér behoud van landschap en een gezonder leefmilieu.


*Meer informatie:*

Persvoorlichting Milieudefensie: 020 5507 333

Tijdens het weekend van 23 en 24 juni: Wouter van Eck (campagneleider Landbouw en Voedsel van Milieudefensie) via 06 29593880. Hij fietst zaterdag vanuit Nijmegen naar twee biologische boerderijen in Hemmen.

Overzicht van fietstochten, vertrekplaatsen en routebeschrijvingen:

www.gadeboerop.nl