Digitale Gemeente Houten

Fietstocht langs biologische bedrijven

dinsdag 19 juni 2007 - Bron: Milieu Werkgroep Houten

In het weekend van 23 en 24 juni 2007 kan iedereen proeven van de heerlijkste streekproducten en de ogen uitkijken in prachtige boerennatuur. Onder de noemer Ga de boer op! organiseren Milieudefensie en de Milieu Werkgroep Houten de jaarlijkse fietsexcursie naar de Aardvlo (Amelisweerd) en daarna naar de Moestuinen van Maarschalkerweerd.

De route start bij het gemeentehuis van Houten. We rijden dan via de Marsdijk naar Amelisweerd. Daarna rijden we aan de noordrand van Amelisweerd naar de Moestuinen van Maarschalkerweerd, waar een veelzijdig programma is georganiseerd. Dit programma is ook voor kinderen.

200 Biologische boeren
Tijdens de Open Dagen van Biologica stellen ongeveer tweehonderd biologische boeren en tuinders, verspreid over het hele land, hun deuren open voor het publiek. Op de boerderijen kunnen belangstellenden kennis maken met de praktijk van de biologische landbouw in eigen omgeving. Producten van de biologische landbouw zijn zo natuurlijk mogelijk geproduceerd. Dat betekent geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie. Gewassen krijgen de tijd om te groeien en dieren krijgen de ruimte om dier te zijn. Het resultaat: pure smaken waarvan je zorgeloos kunt genieten.

Informatie
Voor alle routes, informatie én kans op een Strida-vouwfiets, kijk op: www.gadeboerop.nl of bel de Milieudefensie Servicelijn (020 6262 620)

Start: Gemeentehuis Houten
Groepstocht: 24 juni 10.00 uur
Afstand: 14 km
Iedereen kan gratis meedoen.

Boerderijen:

-De Aardvlo: Kruidenteelt, sierteelt, tuinbouw
-Moestuinen van Maarschalkerweerd. Fruitteelt, kruidenteelt, sierteelt, tuinbouw
Activiteiten: proeverij, schminken, broodjes bakken, terras, muziek, speurtocht, informatiemarkt
Natuurmaatregelen: houtwal, broedhoop, vlechtafschermen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).