Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuw Deliplein in gebruik genomen met Flamenco Festival

Het nieuwe Deliplein is klaar en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Daarom wordt het nieuwe plein op zaterdag 23 juni aanstaande officieel in gebruik genomen met het festival Flamenco op Zuid. Om 16.00 uur vindt het officiële moment van de oplevering van het Deliplein plaats. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De officiële oplevering gebeurt door wethouder Hamit Karakus, portefeuillehouder van de deelgemeente Gülami Yesildal en Dennis Lausberg, regiomanager Zuid van woningcorporatie de Nieuwe Unie. Natuurlijk gaat dit gepaard met een hapje en een drankje!

23 juni: Flamenco op Zuid
De ingebruikname van het nieuwe Deliplein gebeurt tijdens het festival Flamenco op Zuid, dat op zaterdag 23 juni van 15.00 tot ca 23.30 uur plaatsvindt op en rond het Deliplein.
Er zijn die dag volop demonstraties flamencodansen, workshops (o.a. tapas maken en dansen) en muziekoptredens. Er is ook een informatiemarkt waar dansscholen en andere organisaties zich presenteren. Bewoners die willen meedenken over de toekomst van het Deilplein kunnen binnenlopen in het Delicafé in één van de informatietentjes. Het slotspektakel van het festival vindt plaats om circa 23.30 uur. Dit spektakel kan overigens enige geluidsoverlast met zich meebrengen.

27 juni: jaarafsluiting schoolsportvereniging
De schoolsportvereniging Katendrecht heeft een goed jaar achter de rug. Twee voetbalteams die van Spartaan 20 op de Kaap training krijgen en bij de club competitie spelen zijn kampioen geworden. Na gehuldigd te zijn bij Spartaan 20 worden deze kampioenen ook gehuldigd in de wijk zelf. Dat gebeurt op woensdag 27 juni om 17.00 uur bij het gebouw van beide scholen op Katendrecht. Naast de huldiging worden die dag ook demonstraties gegeven van de andere sporten die vanuit de scholen en de schoolsportvereniging georganiseerd worden, zoals tafeltennis en karate. Ook wordt het sporttalent van Katendrecht 2007 bekend gemaakt. Alle ouders van de kinderen die al sporten of graag willen gaan sporten worden uitgenodigd om de activiteiten bij te wonen. Voor meer informatie en het programma kunt u contact opnemen met de scholen in de wijk.

30 juni t/m 6 juli: Kaapweek
In de week van 30 juni t/m 6 juli organiseren bewoners en instellingen uit Katendrecht een Kaapweek met als thema Op de Kaap doen wij het samen. De kracht van het evenement is de samenwerking tussen de diverse instellingen in de wijk en in Rotterdam, de vrijwilligers, (lokale) politici en natuurlijk de bewoners. In één week worden verschillende initiatieven en culturele diversiteit gebundeld. Elke dag heeft een ander thema. Op zaterdag 30 juni is de opening waarbij verschillende instellingen open dag hebben. Op de dagen daarna worden er activiteiten georganiseerd zoals een sportdag, een kinderplaybackshow, een banenmarkt en een dialoogdag.

Op maandag 2 juli is het Dia di bandera, de dag van de vlag van het eiland Curaçao.
De werkgroep Basta verzorgt dan een programma zodat bewoners op een speelse manier de Curaçaose cultuur kunnen leren kennen. Als afsluiting wordt er op vrijdag 6 juli een kadeconcert gehouden en kunt u aanschuiven bij restaurant Katendrecht.

Bewoners die een leuk idee hebben voor de Kaapweek, willen komen helpen of meer willen weten over de Kaapweek, kunnen terecht bij Katendrechtse BewonersOrganisatie op de Fruitlaan, of bellen naar (010) 4842743. U kunt dan vragen naar Anna-Maria Carbonaro. Het volledige programma van de Kaapweek wordt nog in de wijkkrant gepubliceerd.

20 t/m 24 augustus: Zomerschool
Van 20 t/m 24 augustus aanstaande wordt in Katendrecht de tweede Zomerschool georganiseerd. Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden. In de Zomerschool kunnen kinderen onder andere skiën, snowboarden, sieraden maken, graffiti maken, koken, hovercrafts bouwen en laten varen en djembé bespelen. Deelnemers moeten 10 t/m 13 jaar zijn. Deelname aan de zomerschool kost 15 euro, dat bedrag is bedoeld voor de lunches. Aanmelden kan via www.zomerschool.nu en kan alleen voor de hele week.

Informatie
Voor meer informatie over de activiteiten in deze bewonersbrief kunt u bellen met Joeri Viergever, wijkregisseur Katendrecht van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 60 40.