Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 149

datum: 19 juni 2007

Jongeren uit Amersfoort met The Chase in de race voor landelijke prijs

Jongeren uit Amersfoort presenteren op zaterdag 23 juni 2007 hun bijzondere actie om de band met hun buurt te verbeteren voor een landelijke wedstrijd. De presentatie vindt plaats in Walibi World tijdens het slotevent van HANG AROUND. "The Chase", bedacht en uitgewerkt door deze jongeren, vond vorige maand plaats in de binnenstad van Amersfoort. Uit meer dan 25 enthousiaste ideeën werd deze actie, samen met negen andere creatieve acties uit gemeenten, geselecteerd om mee te doen met de landelijke wedstrijd HANG AROUND. Een deskundige jury kiest zaterdag uit de tien inzendingen, de winnaar van de titel 'Hangplek van Nederland 2007'.

Tijdens The Chase op donderdagavond 3 mei hebben jongeren bij winkels in de binnenstad opdrachten vervult. Bij het uitvoeren van deze opdrachten kregen zowel ondernemers als de jongeren de gelegenheid om met elkaar in contact te zijn en elkaar te leren kennen. Dit maakt het makkelijker om elkaar ook op andere momenten aan te spreken. Albert Heijn, Heaven's Playground, V&D, Bel Company, Jack&Jones, Sam Sam, Perry Sport en De Ontdekking werkten mee aan de actie. Deze ondernemers hebben zelf de opdrachten bedacht die door kleine groepjes jongeren onder begeleiding van Stichting Welzijn Amersfoort werden uitgevoerd. Een jongerenjury van de Nationale Jeugdraad was ook aanwezig en beoordeelde de actie op o.a. jongerenparticipatie.

Hangplek van Nederland 2007

HANG AROUND is een landelijke wedstrijd die groepen hangjongeren de kans geeft om zich van hun goede kant te laten zien. De jongeren werken aan bijzondere acties die de band met hun buurt of wijk moeten verbeteren of herstellen. Dit jaar strijden jongeren uit de gemeenten Almere, Amersfoort, Drachten, Hardenberg, Nieuwerkerk aan den IJssel, Oldenzaal, Rotterdam, Tholen, Urk en Veldhoven tegen elkaar.

Het slotevent in Walibi World vindt plaats tussen 11.30 en 14.30 uur. Een deskundige jury, die bestaat uit afgevaardigden van de Nationale Jeugdraad, Walibi World, Jantje Beton, politie en de Tweede Kamer, kiest welke actie de titel 'Hangplek van Nederland 2007' verdient. De winnende actie wint naast de titel ook een 'Night in Walibi', een speciale avondopenstelling voor maarliefst 100 jongeren en buurtbewoners.

Informatie: Wendy te Velde, communicatieadviseur Concernstaf, telefoon 033 469 48 61 / 06 25 48 19 81, e-mail wb.tevelde@amersfoort.nl of Herman Wiersema, communicatieadviseur Concernstaf, telefoon 033 469 43 63 of 06 52 53 55 41, of e-mail h.wiersema@amersfoort.nl.

---- --