Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 19 juni 2007

Muziek, mode, verhalen en poëzie tijdens vierde weekend Juni Kunstmaand 07

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni staat een bomvol programma voor Juni Kunstmaand 07 gepland. Tijdens alweer het vierde weekend van het kunst- en cultuurfestival in De Baarsjes kunnen liefhebbers van muziek, mode, verhalen en poëzie hun hart ophalen. Aan jong en oud is gedacht, met evenementen en activiteiten op verschillende locaties in dit Amsterdamse stadsdeel.

Op zaterdag 23 juni vindt op het Mercatorplein het Young-Art Festival plaats, een dag voor jongeren vol muziek, rap, workshops en optredens van onder anderen Fouradi en Kempi. In de bibliotheek op datzelfde Mercatorplein is 's ochtends de eerste voorronde van de verhalenwedstrijd In Geuren en Kleuren en 's middags de feestelijke prijsuitreiking van de poëziewedstrijd van Juni Kunstmaand 07. Voor kinderen en hun ouders zijn er twee concerten in de Jeruzalemkerk: van 12.00 tot 12.45 uur Het Grote Baarsjesavontuur (2 tot 5 jaar) en van 14.00 tot 15.00 uur De Speeldoos (6 tot 12 jaar).

Zondag 24 juni is een ware festivaldag met het Hippie Style Mini Music Festival, georganiseerd door het GoYuMe Centre. Het gebied bij de brug op de hoek van de Jan Evertsenstraat en de Admiralengracht is voor een dag omgetoverd tot een bruisend festivalterrein, waar genoten kan worden van vele podiumoptredens, een barbecuepicknick en oosterse massages. Op een steenworp afstand is The Floating Fashion Parade, een varende modeshow door de grachten van De Baarsjes. In de Jan Evertsenstraat wordt de dansvoorstelling 54 ONDER gespeeld. En in Podium Mozaïek in Bos en Lommer vindt de tweede voorronde van In Geuren en Kleuren plaats.

Kijk voor meer informatie over het programma en de deelnemers van Juni Kunstmaand 07 op www.junikunstmaand.nl.

Noot voor de pers



Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam